Διαχείριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας ζητούν οι περιφέρειες

Διαχείριση του ΕΠΑΛ ζητούν οι Περιφέρειες

Τη διαχείριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑΛ) ζήτησαν περιφερειάρχες από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για θέματα αλιευτικής πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το βασικό αίτημα που έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ήταν να δοθεί η διαχείριση του προγράμματος αλιείας στις Περιφέρειες, καθώς η εμπειρία της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου έδειξε, όπως είπε, ότι η κεντρική διαχείριση είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια πόρων, αφού μεγάλο μέρος των κονδυλίων δεν απορροφήθηκε. Από την πλευρά του, ο κ. Αποστόλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί μελλοντικά το αίτημα των Περιφερειών για τη διαχείριση του προγράμματος αλιείας.

Στη συνεδρίαση, εκτός από τον υπουργό, συμμετείχαν βουλευτές, οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας, υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΑΑΤ, εκπρόσωποι των αλιέων κ.ά.