Δρομολογείται τηλεθέρμανση στις Φέρες του Έβρου

Δρομολογείται τηλεθέρμανση στις Φέρες του Έβρου

Την Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Κοζάνης (ΑΝ.ΚΟ.) Θεόδωρος Καρυπίδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τραϊανουπόλεως, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Ιωάννη Φαλέκα υπέγραψαν σύμβαση μελέτης σκοπιμότητας-βιωσιμότητας του έργου Τηλεθέρμανσης Φερών.

Ο κ. Λαμπάκης επεσήμανε ότι η συμβολή της ΑΝ.ΚΟ. για την πραγμάτωση του συγκεκριμένου έργου είναι απαραίτητη καθώς η συγκεκριμένη εταιρία είναι η μοναδική που έχει εκπονήσει τέτοιου είδους μελέτες και διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Ο κ. Φαλέκας τόνισε ότι με την υπογραφή της παρούσης σύμβασης τέθηκαν οι πρώτες βάσεις για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου που θα ωφελήσει την κοινωνία των Φερών και εξήγησε ότι το συγκεκριμένο έργο βασίζεται στην εκμετάλλευση της θερμικής ενέργειας που προέρχεται από το σταθμό συμπίεσης του αγωγού TAP. O κ. Καρυπίδης υπογράμμισε τη σημασία του συγκεκριμένου έργου για την περιοχή καθώς πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία που αποβλέπει στην εξοικονόμηση πόρων και πρόσθεσε ότι εάν εφαρμοστούν καινοτόμες δράσεις, οφέλη μπορούν να προκύψουν και για την ενίσχυση καλλιεργειών μέσα στα θερμοκήπια.