ΔΡΟΓΗ: Ο μαγικός κόσμος των βοτάνων

Αψιθιά, μελισσόχορτο, ύσσωπος, αλθαία, δυόσμος και θυμάρι ακόμη και στο Λονδίνο

ΔΡΟΓΗ: Ο μαγικός κόσμος των βοτάνων
Η επιχείρηση παραγωγής βιολογικών αποξηραμένων βοτάνων ιδρύθηκε από τον γεωπόνο Κώστα Παπάζογλου

Δρόγη σημαίνει τη φυτική πρώτη ύλη, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαρμάκων. Είναι, επίσης, μια επιχείρηση παραγωγής βιολογικών αποξηραμένων βοτάνων στην Κομοτηνή, που ιδρύθηκε από τον γεωπόνο Κώστα Παπάζογλου, υπεύθυνο παραγωγής και διαχείρισης ποιότητας.

Συνεργάζεται με την εταιρεία Korres, στο πλαίσιο Συμβολαιακής γεωργίας, δίνοντας αποξηραμένη καλέντουλα. Αψιθιά, μελισσόχορτο, ύσσωπος, αλθαία, δυόσμος και θυμάρι είναι κάποια από τα βιολογικά βότανα που κυκλοφορούν με την ετικέτα «ΔΡΟΓΗ» σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα και το Λονδίνο.

Οι θαυμαστές της μυούνται σ’ έναν ξεχωριστό κόσμο χρωμάτων και αρωμάτων, απολαμβάνοντας ζεστό και κρύο ρόφημα ή ένα ευωδιαστό πιάτο. Πιστός στις αρχές και τους κανόνες της βιολογικής καλλιέργειας, ο Κώστας Παπάζογλου παράγει βιολογικά βότανα υψηλής ευεργετικής δράσης, καλλιεργώντας σε 24 στρέμματα 16 διαφορετικά φυτά, μέσω μιας παραγωγικής διαδικασίας με μηδενική επιβάρυνση για το περιβάλλον.

ΔΡΟΓΗ: Ο μαγικός κόσμος των βοτάνων «Η ΔΡΟΓΗ ξεκίνησε από τη γνωριμία με τον Γιώργο Ερελιάδη, που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στα αρωματικά φυτά. Διαμόρφωσα το δικό του όραμα, φέρνοντάς το στα δικά μου μέτρα με τα προσωπικά μου κριτήρια. Κοινός παρονομαστής όλων, η καλύτερη δυνατή ποιότητα. Η κλίμακα είναι μικρή και η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια. Τα ολόκληρα φύλλα και άνθη είναι το αποτέλεσμα της χειροδιαλογής.

Αυτόματα μεταφέρονται σε σκιερό και δροσερό μέρος και από κάθε κοτσανάκι, για παράδειγμα μέντας, επιλέγονται τα ενδιάμεσα φύλλα, τα οποία οδηγούνται στο ξηραντήριο, όπου γίνεται η αφυδάτωση. Στα φυτικά τμήματα περικλείονται όλες οι δραστικές ουσίες για όλο το διάστημα μέχρι την επόμενη συγκομιδή». Τα ροφήματα «ΔΡΟΓΗ» διατηρούν το μέγιστο των ιδιοτήτων των βοτάνων, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία, με στόχο την απόλαυση και τη διατήρηση καλής σωματικής και ψυχικής υγείας.

Μαρία Αμπατζή