Ερώτηση βουλευτών του Ποταμιού για τις ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων

Δέσμευση 6 τόνων πατάτας σε επιχείρηση του Ρέντη

Τα μόνα προϊόντα που δεν «βαφτίζονται» ελληνικά στην εγχώρια αγορά είναι τα μάνγκο! Αυτό αναφέρουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές του Ποταμιού: Γιώργος Αμυράς, Β’ Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, Λάρισσας, Κατερίνα Μάρκου, Β’ Αθήνας και Σπύρος Δανέλλης, Ηρακλείου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, «ένα στα τρία αυγά που πωλούνται ως ελληνικά προέρχονται από την Τουρκία ή τη Βουλγαρία, οι μισές πατάτες που διακινούνται στην εσωτερική αγορά προέρχονται από την Αίγυπτο αλλά βαφτίζονται… ελληνικές ή κυπριακές, μεγάλες ποσότητες μελιού από Κίνα και την Βουλγαρία πωλούνται ως ντόπιες, ενώ τσίπουρο από την Αλβανία καταναλώνεται στα καφενεία ως ελληνικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα των ελληνοποιημένων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων η οποία όχι μόνο στερεί έσοδα από το κράτος αλλά θέτει και τους καταναλωτές σε κίνδυνο».

Με ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά να μάθει στοιχεία για τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους και πότε προτίθεται το Υπουργείο να φτιάξει ένα κεντροποιημένο σύστημα ελέγχου των εισαγόμενων προϊόντων.