Ερώτηση στη Βουλή για τις ζημιές στα Φάρσαλα

Ζητούνται άμεσες ενέργειες καταγραφής των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων

Ζημιές στα Φάρσαλα

Στη Βουλή ετέθη το ζήτημα των καταστροφών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες της περιοχής των Φαρσάλων από τις πλημμύρες. Σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Τζελέπης, ζητούν τη λήψη μέτρων για αποζημιώσεις των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες στις καλλιέργειες και τον εξοπλισμό τους.

Η ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή

“Η πρόσφατη πλημμύρα σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φαρσάλων έχει προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, σε αγροτικά μηχανήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις και σε σπίτια.

Ιδιαίτερα στη βαμβακοκαλλιέργεια οι ζημιές είναι μεγάλες αφού σε αρκετές περιπτώσεις, πέραν της μείωσης της αναμενόμενης παραγωγής και της υποβάθμισης της ποιότητας του προϊόντος παρασύρθηκαν μεγάλες ποσότητες βαμβακιού που είχαν συγκομισθεί.

Είναι φανερό ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες καταγραφής των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.

Συγχρόνως απαιτείται ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βλάβες στους επαρχιακούς δρόμους και να ενισχυθεί το σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Ύστερα από τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. υπουργοί:

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκτίμησης των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να υποστηρίξει την προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση των ζημιών βασικών υποδομών στις πληγείσες περιοχές;”.