Ευρείες διήμερες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στον ΕΛΓΑ με την παρουσία Μπόλαρη

Ευρείες διήμερες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στον ΕΛΓΑ με την Παρουσία Μπόλαρη

Δύο ξεχωριστές και ευρείες ενημερωτικές συναντήσεις μεταξύ της Διοίκησης και των στελεχών του  ΕΛΓΑ πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του νέου Προέδρου του ΕΛΓΑ κου Θεοφάνη Κουρεμπέ. Σκοπός των συναντήσεων ήταν αφενός η γνωριμία του νέου Προέδρου με τα διευθύνοντα στελέχη του Οργανισμού από όλη την επικράτεια και αφετέρου η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αποδοτικότερη δυνατή λειτουργία του Οργανισμού και τον αυξημένο ρόλο του στο πλαίσιο της ευρύτερης Αγροτικής Πολιτικής.

Η πρώτη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν, ο Αντιπρόεδρος, οι Διευθυντές των Τμημάτων του Οργανισμού και οι Προϊστάμενοι των Υποκαταστημάτων, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κεντρικής Διοίκησης παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη.

Βασικό σημείο αναφοράς της συνάντησης αποτέλεσε η ανάγκη διατήρησης του κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΛ.Γ.Α με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή συμβολή του στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και τη θωράκισή του αγροτικού εισοδήματος ενάντια σε οποιοδήποτε κίνδυνο.

Η δεύτερη συνάντηση διοργανώθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με συντονιστές της συζήτησης επικεφαλής στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλισης και Ενισχύσεων και βασικό αντικείμενο την διαδικασία της Ασφάλισης και της Ενεργητικής Προστασίας των καλλιεργειών. Οι Διευθυντές των Υποκαταστημάτων και όλα τα εμπλεκόμενα με την Ασφάλιση στελέχη του ΕΛ.Γ.Α. είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις στον κλάδο των Αγροτικών Ασφαλίσεων αλλά και τα επιμέρους ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Οργανισμός με βάση το συνεχώς μεταβαλλόμενο κλιματικό περιβάλλον.

Παράλληλα, μέσα από την δημιουργική συζήτηση ανάμεσα στα στελέχη και τη Διοίκηση, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος ενημερώθηκαν σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό και άκουσαν τις απόψεις τους όσον αφορά τις δυνατότητες περαιτέρω αναβάθμισης της διαδικασίας της Ασφάλισης και της Ενεργητικής Προστασίας.