Ζεστάθηκαν τα τρακτέρ στη Θράκη

Έτοιμοι για τη συνάντηση της Αθήνας δηλώνουν οι αγρότες της Θράκης προετοιμάζοντας την κάθοδό τους και από τους τρεις νομούς για να δηλώσουν ένα δυναμικό «παρών».  

Ζεστάθηκαν τα τρακτέρ στη Θράκη

Κυριαζής ΚομοτηνήΟ πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Κομοτηνής Νίκος Κυριαζής δήλωσε στην «Ύπαιθρο Χώρα» ότι προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο μαζί με τους καπνοπαραγωγούς και τον Αγροτικό Σύλλογο Μαρωνείας – Σαπών. «Θα κατέβουμε δυναμικά για να στηρίξουμε όλη την προσπάθεια που γίνεται ενάντια σ’ αυτό το μνημόνιο που  είναι αντιπαραγωγικό κι επιτίθεται στη μόνη παραγωγική τάξη που υπάρχει στη χώρα». Εξηγεί ότι ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση θα εξετάσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων μετά την Αθήνα.

Χουσείν ΘράκηΟ πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσεϊν μετέφερε στην Ύπαιθρο Χώρα ότι οι αγρότες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση με το τρίτο μνημόνιο και τη νέα φορολογία. «Είχαμε παράπονα από την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα παρακαλάμε να μείνουν εκείνα τα μέτρα» λέει χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι θα κατέβουν στην Αθήνα με δυο λεωφορεία. «Εκείνοι που μας κυβερνάνε να δουν ότι θα κάνουμε χίλια χιλιόμετρα όχι για γλέντι αλλά γιατί τα βγάζουμε πέρα δύσκολα».

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει και οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Μαρία Αμπατζή