Ηλεία: Αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές στον ΟΓΑ

Ηλεία: Αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές στον ΟΓΑ

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι έλαβαν ειδοποιητήρια με αυξημένες εισφορές στον ΟΓΑ, κοντά στο 12%, στο πλαίσιο πληρωμής των εισφορών του α’ εξαμήνου του 2015.

Η αποστολή των ειδοποιητηρίων ξεκίνησε φέτος με σημαντική καθυστέρηση, με αποτέλεσμα μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου οι περίπου 620.000 αγρότες – ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ να πρέπει να πληρώσουν το σύνολο της οφειλής, προκειμένου αυτή να μην καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Οι αγρότες της Ηλείας εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι δέχονται από παντού επιθέσεις, δίχως να υπάρχει βοήθεια από πουθενά. Διάχυτη είναι και η αγωνία τους για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν τα αυξημένα έξοδα με την αλλαγή κλίμακας στον ΟΓΑ.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας ζητά περίοδο χάριτος μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, προκειμένου να μπορέσουν οι αγρότες να εξασφαλίσουν εισόδημα από την αποκομιδή της ελιάς, η οποία έχει καθυστερήσει λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. «Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία», αναφέρουν, «δεν είναι δυνατό να καταβάλουμε τις οικονομικές εισφορές μας και για τον λόγο αυτό ζητάμε “πάγωμα” της καταβολής».

ΝΙ. ΤΖ.