Η «καρδιά» του σκόρδου χτυπάει στον Έβρο

Της Ελένης Σταύρου

Στη Νέα Βύσσα του Έβρου χτυπά η «καρδιά» της καλλιέργειας σκόρδου στην Ελλάδα, καθώς στην ακριτική αυτή περιοχή παράγεται περίπου το 70% της ελληνικής παραγωγής.

Μια μικρή ομάδα παραγωγών, 20 στον αριθμό, δημιούργησαν το 2009 τoν δικό τους συνεταιρισμό, καλλιεργώντας περίπου 1.000 στρέμματα σκόρδου. μέσα σε λίγα χρόνια, οι αγρότες της περιοχής κατάφεραν να οργανώσουν καλύτερα την καλλιέργεια, να υπερδιπλασιάσουν την παραγωγή τους, αλλά και να ακολουθήσουν τα μονοπάτια της επεξεργασίας και της εμπορίας του προϊόντος, δίνοντας παράλληλα μεγάλη έμφαση στην ποιότητα.
 
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί