Η Πελοπόννησος στην διεθνή έκθεση “Tour Natur 2016” στην Γερμανία

Η Πελοπόννησος στην διεθνή έκθεση “Tour Natur 2016” στην Γερμανία

Για 2η συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου έλαβε μέρος στην Έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού “Tour Natur 2016”, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από Τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, συνολικής επιφάνειας 30 τ.μ., φιλοξενήθηκε ο Δήμος Γορτυνίας, καθώς και η εταιρία Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ., οι οποίοι παρουσίασαν τα μονοπάτια και τις εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής.

Λεπτομερής παρουσίαση τόσο των μονοπατιών συνολικά της Πελοποννήσου, όσο και του πιστοποιημένου μονοπατιού Menalon Trail, πραγματοποιήθηκε σε κοινό και δημοσιογράφους σε κεντρικό ειδικά διαμορφωμένο χώρο παρουσιάσεων, εντός του εκθεσιακού χώρου.

Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το αναρριχητικό πάρκο Λεωνιδίου, και πιο συγκεκριμένα για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορειβασίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Λεωνίδιο στις 10-13 Νοεμβρίου 2016, αλλά και να γευτούν παραδοσιακά πελοποννησιακά εδέσματα από το περίπτερο της «Μυθικής Πελοποννήσου».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από την Αντωνία Μπούζα, Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η οποία ήρθε σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου από τη Γερμανία και άλλες χώρες, αλλά και με επισκέπτες, συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις για τις φυσιολατρικές δραστηριότητες, και κυρίως τη πεζοπορία (hiking & trekking) στην περιοχή της Πελοποννήσου, συμβάλλοντας σημαντικά στην παρουσία της Περιφέρειας και την προώθηση του πολυποίκιλου τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Σημαντική ήταν η υποστήριξη της συμμετοχής από το Ελληνικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ, ενώ το παρόν έδωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος τόνισε τα οφέλη της επένδυσης στην προώθηση και ανάδειξη του προορισμού στους επαγγελματίες και σε όσους αναζητούν νέες και εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.