Θεματικό εργαστήριο του αγροδιατροφικού τομέα στη Λήμνο

Κολυμπώντας από τον Άγιο Ευστράτιο στη Λήμνο

Διεξήχθη στις 12/11 στη Λήμνο το «Θεματικό Εργαστήριο» του Αγροδιατροφικού Τομέα με την ευθύνη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Διαχειριστικής της Αρχής, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και αρκετών επιχειρήσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Στέφανος Γκρίτζαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστας Αδαμίδης, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος καθώς και μέλη της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Το «Θεματικό Εργαστήριο» υλοποιείται στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης για τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας και στοχεύει στη συνεργασία μεταξύ επιχειρηματικού κόσμου και Περιφέρειας, ώστε τα προγράμματα της νέας Περιόδου 2014-2020 να σχεδιαστούν με τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων των νησιών. 

Στόχος του «Θεματικού Εργαστήριου» είναι να αναδείξει τα ειδικά χαρακτηριστικά της αλυσίδας αυτής και να σχεδιάσει αποτελεσματικά προγράμματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας μέσα από την έξυπνη αξιοποίηση των τοπικών παραγωγικών συστημάτων και τελικά την ανάδειξή τους σε σύγχρονα συστήματα νέας δυναμικής και προοπτικής. 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου στο χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η Λήμνος επιλέχθηκε ως ο τόπος που διαθέτει ένα ολοκληρωμένο κύκλο προϊόντων του Αγροδιατροφικού Τομέα που ξεκινά από την αγροτική παραγωγή, συνεχίζει στη μεταποίηση και καταλήγει σε τελικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, έτοιμα να κατακτήσουν την ελληνική και διεθνή αγορά και για να γίνει αυτό θα πρέπει οι άνθρωποι της παραγωγής να έχουν τον πρώτο λόγο».