Θερμή υποδοχή περιμένει τον Β. Αποστόλου στην Κομοτηνή

Θερμή υποδοχή περιμένει τον Β. Αποστόλου στην Κομοτηνή

Περίπου 200 τρακτέρ από τους τέσσερις δήμους της Ροδόπης συγκεντρώθηκαν σήμερα, 19/1, γύρω στις 12.00 στον κόμβο της Παραδημής, 6ο χλμ. Κομοτηνής Ξάνθης και γύρω στις 15.00 ξεκίνησαν την πορεία τους για την Κομοτηνή. Εκεί, παρατάχθηκαν στην πλειοψηφία τους στην κεντρική πλατεία Ειρήνης και ορισμένα αγροτικά μηχανήματα στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης όπου θα βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Αναφερόμενος στην αυριανή παρουσία του υπουργού στην Κομοτηνή, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Κομοτηνής Νίκος Κυριαζής δήλωσε στην «ΥΧ» ότι θα είναι παρόντες από νωρίς στη νομαρχία και θα τον περιμένουν στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για ν’ ανακοινωθεί το νομοσχέδιο που αφορά στους συνεταιρισμούς. «Θα εκφράσουμε στον υπουργό όλα τα προβλήματά μας όχι μόνο σε επίπεδο νομού αλλά πανελλαδικά ως αγρότες και κτηνοτρόφοι». Ο κ. Κυριαζής μετέφερε ότι τα μηχανήματα θα παραμείνουν στην πλατεία χωρίς να προκαλέσουν κανένα πρόβλημα στους δημότες. «Σεβόμαστε τους συμπολίτες μας και όπως ήρθαμε ήρεμα το ίδιο διακριτικά θα αποχωρήσουμε αύριο για τον κόμβο στα δυτικά της Κομοτηνής. Πρόκειται για μια τυπική διαμαρτυρία απέναντι στον κ. Αποστόλου μαζί με τα αγροτικά μηχανήματα».
Η επόμενη μέρα των κινητοποιήσεων θα γραφτεί αύριο μετά τη συνάντηση με τον υπουργό και θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση που θα γίνει στον κόμβο. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι Αγροτικοί και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ροδόπης μαζί με τον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης, τον Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Μαρώνειας αλλά και μεμονωμένοι αγρότες από κάθε γωνιά της Ροδόπης.

Στο πλευρό των αγροτών τάσσονται οι επαγγελματίες του νομού δια μέσου του Εμπορικού Συλλόγου όπως επίσης οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και οι δικηγόροι μέσα από τους Συλλόγους τους. «Εκφράζουν όλοι τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας γιατί κατανοούν ότι η Κομοτηνή είναι μια πόλη που στηρίζεται στον αγροτικό τομέα κατά 80%».
Στο μπλόκο βρέθηκε σήμερα και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Παυλίδης κι εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Στην αυριανή συνάντηση της Κομοτηνής για την υποδοχή του υπουργού θα δώσουν το αγωνιστικό «παρών» αγρότες και από άλλους νομούς. Συγκεκριμένα από τον νότιο Έβρο θα έρθουν περίπου 400 αγρότες και κτηνοτρόφοι, με τα αυτοκίνητά τους, όπως μετέφερε στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής.
Επίσης, αγρότες από την Ορεστιάδα προετοιμάζουν μπλόκο στις Καστανιές Έβρου γύρω στο μεσημέρι.

Μαρία Αμπατζή