«Κέρασαν» διόδια οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας

«Κέρασαν» διόδια οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας

Αγρότες και κτηνοτρόφοι των νομών Καβάλας και Δράμας διαδήλωσαν χθες, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις για τη φορολόγησή τους, με ένα δώρο για τους διερχόμενους οδηγούς από τα διόδια της Μουσθένης Καβάλας στην Εγνατία Οδό, την ελεύθερη διέλευσή τους για περίπου μία ώρα.

Παρά την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης δεν χρειάστηκε η επέμβασή της γιατί δεν υπήρξαν επεισόδια. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από τους δύο νομούς στόχευαν στην ενημέρωση των οδηγών γι’ αυτό μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια με τις θέσεις τους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας Νίκος Δημόπουλος δήλωσε ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει και τελικά αλλάξει την φορολόγηση «δεν θα μείνει κανείς στις μάντρες και τα χωράφια».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης τόνισε ότι το νομοσχέδιο αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για τις πολυεθνικές. Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Σωτήρης Παπαδόπουλος και ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί στις 12.00 το μεσημέρι να παραστούν και στα διόδια του Ιάσμου Ροδόπης αγρότες της Θράκης για να ενημερώσουν τους οδηγούς, πλην όμως η κινητοποίηση ακυρώθηκε.

Μ.Α.