Κινητοποιήσεις προετοιμάζει η ΠΑΣΥ

Κινητοποιήσεις απέναντι στη βαριά φορολόγηση και τη νέα ΚΑΠ

Σαφές ήταν το κάλεσμα της ΠΑΣΥ προς τους αγρότες για τις επικείμενες κινητοποιήσεις που προετοιμάζει απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τον κλάδο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στόχος των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν είναι:

– Να μην περάσει η φορολόγηση της μικρομεσαίας αγροτιάς με 26% από το πρώτο ευρώ και η προκαταβολή φόρου 100%.
– Να αποτραπεί ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών προς στον ΟΓΑ, αφού ήδη σήμερα το 38% των αγροτών αδυνατεί να κάνει ακόμα και ρύθμιση και είναι ανασφάλιστο.
– Να μην καταργηθούν οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ απ’ τα νησιά μας, που θα εκτοξεύσουν και το κόστος παραγωγής αλλά και το κόστος ζωής.

– Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις κατά 50% περίπου έως το 2019 και θέτει και νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες.

– Να παρθούν μέτρα ενίσχυσης της κτηνοτροφικής παραγωγής και να μην επιτραπεί να γίνουν για ακόμα μια χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί θύματα στα νύχια των μεγαλεμπόρων.

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να σταθούν αλληλέγγυοι στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που εισέρχονται καθημερινά στο νησί μας και να αναδείξουν τις αιτίες που γεννούν το προσφυγικό πρόβλημα.

Να αγωνιστούν επίσης για λύσεις και τη δημιουργία υποδομών που και ανθρώπινη θα κάνουν την επιβίωση των προσφύγων – μεταναστών για όσες μέρες μένουν στο νησί μας και θα ελαχιστοποιούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο νησί μας εξαιτίας της τεράστιας εισροής.

Να απομονώσουν τέλος τη φασιστική, ναζιστική Χρυσή Αυγή, που, πατώντας πάνω στο πρόβλημα, προσπαθεί να μπολιάσει με το δηλητήριο του μίσους, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας τους κατοίκους του νησιού μας.