Κομοτηνή: Κλείσιμο των τελωνείων Καστανεών και Εξοχής

Διαμαρτυρία της βουλγαρικής κυβέρνησης για τα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών στα σύνορα

Και τα τελωνεία των Καστανεών και της Εξοχής στον βόρειο Έβρο και τη Δράμα αντίστοιχα, εκτός από το τελωνείο των Κήπων, αναμένεται να κλείσουν, από τις 11 το πρωί την 1/2, οι αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποίησεών του, εναντίον του ασφαλιστικού.

Σημειώνεται ότι αποφασίστηκε στα τελωνεία αυτά που θα παραμείνουν αποκλεισμένα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, να επιτρέπεται η διέλευση αυτοκινήτων και λεωφορείων. 

Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή του συνόλου των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Ροδόπης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Ειδικότερα, συμμετείχαν, εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων της Ροδόπης, του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης, του ΤΕΕ Θράκης, του επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του εργατικού κέντρου Κομοτηνής, του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Ροδόπης, του εμπορικού συλλόγου Κομοτηνής, του συλλόγου φαρμακοποιών, του συλλόγου συμβολαιογράφων Εφετείου Θράκης, της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης, του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Κομοτηνής καθώς και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι ιδιοκτήτες οδηγοί ταξί.

Με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης και της ανάγνωσης του ψηφίσματος με το οποίο ζητούσαν την απόσυρση του σχεδίου του ασφαλιστικού και διάλογο από μηδενική βάση με την κυβέρνηση, οι συγκεντρωμένοι ενώθηκαν για πολλές ώρες με τους αγρότες στο μπλόκο του 5ου χιλιόμετρου της παλιάς εθνικής οδού Κομοτηνής-Ξάνθης, το οποίο χθες παρέμεινε ανοιχτό για τους διερχόμενους οδηγούς.

Εκεί, οι αγρότες προσέφεραν στους προσερχόμενους φαγητό, κρασί και τοπικά εδέσματα, διαμηνύοντας την ενότητα όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων στον αγώνα που δίνουν.

Πηγή: ΑΠΕ