Με αφετηρία τα 43 λεπτά στο χωράφι κλείνουν οι τιμές στο σύσπορο

«Κλειδώνει» στα 46 λεπτά το σύσπορο. Προσπάθεια των εκκοκκιστών να ανακόψουν τις τάσεις φυγής από την καλλιέργεια

Στα επίπεδα των 46 λεπτών το κιλό για παράδοση στην πύλη του εκκοκκιστηρίου ή 43 λεπτά για παραλαβή από το χωράφι και την αποθήκη του παραγωγού φαίνεται ότι «κλειδώνουν» τελικά οι τιμές στο βαμβάκι.

Μετά από αναμονή αρκετών εβδομάδων και αφού χρειάστηκε να φτάσουμε στα τέλη σχεδόν του Νοεμβρίου- γεγονός τουλάχιστον ασυνήθιστο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια- οι επιχειρήσεις του χώρου αρχίζουν σιγά σιγά να ανοίγουν τα χαρτιά τους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τoy ypaithros.gr, τα εκκοκιστήρια Μάρκου ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες τιμή 46 λεπτών για παράδοση στο εκκοκιστήριο ή 43 λεπτά στο χωράφι ενώ στα ίδια επίπεδα, όπως πληροφορούμαστε, θα κινηθεί και ο όμιλος Καραγιώργου με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι στα 43 λεπτά στο χωράφι κινείται και η τιμή στην οποία έκλεισε τα βαμβάκια και ο όμιλος Δοντά.

Παράγοντες της αγοράς τονίζουν στo ypaithros.gr ότι τα 43 λεπτά είναι το «μίνιμουμ» στο οποίο θα παίξει τελικά η αγορά προκειμένου, μεταξύ άλλων, να δοθεί κι ένα κίνητρο στους απογοητευμένους φέτος από τις αποδόσεις παραγωγούς να μη στραφούν σε άλλες καλλιεργητικές επιλογές.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της «Υ.Χ.» που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή 27/11 στα περίπτερα.

Γιάννης Τσατσάκης