Μικροζημιές μετά το σεισμό στη δυτική Πελοπόννησο – Κλειστά σχολεία

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι έλεγχοι των κτιρίων στα Κρέστενα και στην ευρύτερη περιοχή μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,2 βαθμών που ταρακούνησε το βράδυ της Δευτέρας τη δυτική Πελοπόννησο. Μέχρι τα ξημερώματα οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχαν καταγράψει 15 μετασεισμούς έως 3,6 βαθμών.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκος αναφερόμενος στη δόνηση των 5,2 βαθμών. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε «θα πρέπει να περιμένουμε για τουλάχιστον 48 ώρες, ώστε να είμαστε βέβαιοι».

Για προληπτικούς λόγους τα σχολεία στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστενών και τα σχολεία της Τοπικής Κοινότητας Φιγαλείας θα παραμείνουν κλειστά.
Αναζητούμε τρόπους για τη φορολογική ελάφρυνση των αγροτών” δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

“Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά τρόπους φορολογικής ελάφρυνσης των αγροτών, τη δίκαιη και αναλογική κατανομή των φορολoγικών βαρών αντίθετα με την πολιτική που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια” ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκου.

“Προσπαθούμε μέσα από τη διαπραγμάτευση να εξασφαλίσουμε το καλύτερο για τους αγρότες” σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε ότι πολλά από τα μέτρα στα οποία η αντιπολίτευση ασκεί κριτική, έχουν ψηφιστεί το καλοκαίρι από τα περισσότερα κόμματα της Βουλής και καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις, “μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στον αγροτικό τομέα”.

Ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστενών αναφέρονται μέχρι στιγμής από μηχανικούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr κατολισθήσεις καταγράφονται στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα στην εθνική οδό Πύργου- Τριπόλεως στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.

Ρηγματώσεις και καταρρεύσεις τοίχων αναφέρονται στην Φρίξα χωρίς να υπάρχουν τραυματίες. Στην ευρύτερη περιοχή του επίκεντρου του σεισμού έχουν μεταβεί και δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Πύργο και Ολυμπία. Σύμφωνα με πληροφορίες ζημιές καταγράφονται και στην Φιγαλεία.