Ναύπλιο: Εγκαινιάστηκε το νέο δημοτικό σχολείο στο Ινάχο Άργους

Τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου εξαθέσιου δημοτικού σχολείου στο Ινάχο του δήμου ‘Αργους – Μυκηνών, πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, παρουσία των βουλευτών Αργολίδας, αυτοδιοικητικών παραγόντων, της εκπαιδευτικής κοινότητας και του μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου που τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό.

Το έργο αυτό, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, υλοποιήθηκε με συντονισμένες προσπάθειες υπέρβασης προβλημάτων. Η μελέτη του έργου είπε, είχε εξαρχής προβλήματα, χωρίς τις βελτιώσεις της οποίας δεν θα υπήρχε σήμερα σχολείο.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων του έργου που χρηματοδοτήθηκε με 1,6 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ο Πέτρος Τατούλης επεσήμανε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και μάλιστα σε επιπλέον ποσοστό της τάξης του 30%, χωρίς να υπολογίζονται τα έργα που εντάχθηκαν στα τομεακά προγράμματα των υπουργείων. Είναι η πρώτη φορά, τόνισε, που ένα τέτοιο πρόγραμμα υλοποιείται στο σύνολό του.