Σε παραγωγικές μονάδες της Θεσσαλονίκης ο Μπόλαρης

Σε παραγωγικές μονάδες της Θεσσαλονίκης ο Μπόλαρης

Την μεγάλη πρόκληση της φέτας, από την παραγωγική διαδικασία, την σημερινή κρίση στην τιμή της πρώτης ύλης, το γάλα, μέχρι τις δυνατότητες και προοπτικές των εξαγωγών της, συζήτησε κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της τυροκομικής επιχείρησης Αρβανίτη στην Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκύπτουν, τόσο εντός της Ε.Ε., όσο και εκτός, όπως και την ανάγκη νομικής προστασίας του προϊόντος αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης, αφού για την αντιμετώπισή τους χρειάζονται συντονισμός συνεργειών μεταξύ Υπηρεσιών συναρμόδιων Υπουργείων, Ελεγκτικών φορέων, και των παραγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Η εταιρεία παρουσίασε στον Αναπληρωτής Υπουργό την εταιρική στρατηγική της για την παραγωγή ποιοτικών τυροκομικών προϊόντων, με χρήση αποκλειστικά ποιοτικού ελληνικού γάλακτος, είναι μια προσπάθεια που επιβεβαιώνεται από τις επιβραβεύσεις με δεκάδες πολύ σημαντικά βραβεία σε ελληνικές εκθέσεις και διεθνείς διαγωνισμούς. Στη συνέχεια έγινε περιήγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του τυροκομείου και συζήτηση με τους εργαζομένους της μονάδας.

Στην συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφτηκε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού «ΑΝΘΑΓΟΡΑ», στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού στον οποίο συμμετέχουν 20 ανθοπαραγωγοί από όλη την βόρεια Ελλάδα ενημέρωσαν για την λειτουργία της Ανθαγοράς. Κάθε μέλος του συνεταιρισμού προμηθεύει με τα ανθοκομικά προϊόντα που ο ίδιος παράγει. Σκοπός είναι να γίνεται η πώληση προϊόντων, χωρίς τη ύπαρξη μεσαζόντων ώστε να προσφέρεται στον αγοραστή τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία φυτών με τις χαμηλότερες δυνατές τιμές. Ιδιαίτερα σημαντικό για τους παραγωγούς και τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό είναι το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι εξαγωγές των πωλήσεων ανθοκομικών προϊόντων προς την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε και υπογράμμισε, τόσο τον ποιοτικό παραγωγικά και οργανωτικά σχεδιασμό, όσο και τον εξαγωγικό προσανατολισμό της Ομάδας Ανθοπαραγωγών. Η συζήτηση με το Δ.Σ. εστιάστηκε στις δυνατότητες επέκτασης τόσο του κύκλου εργασιών του Συνεταιρισμού όσο και της αυξημένης συμμετοχής συνεταιρισμένων μελών – ανθοκομικών μονάδων, με χρήση των διαθέσιμων εργαλείων που παρέχει η νέα προγραμματική περίοδος, άρα και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα της χώρας.