Παραγωγοί οσπρίων των Φερών βλέπουν Μόσχα

Την πάταξη των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων ζήτησε ο ΠΣΕ

Στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών την Πέμπτη 21/1 έγινε σύσκεψη  των παραγωγών οσπρίων της Δημοτικής Ενότητας Φερών και της ευρύτερης περιοχής, μετά από δημόσια πρόσκληση του Αντιδημάρχου Φερών & Πρωτογενούς Τομέα, Νικολάου Γκότση με θέμα: “Το ενδιαφέρον που προέκυψε από εμπόρους για την απορρόφηση των οσπρίων”.

Παρών στην σύσκεψη ήταν ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γκότσης και ο Επίτιμος Πρόξενος κ. Γκαμπαερίδης ενημέρωσαν για τις δυνατότητες που δίνει η αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης με Δήμους και Επιμελητήρια της Περιοχής της Αγίας Πετρούπολης για την εξαγωγή προϊόντων της περιοχής στη Ρωσία.

Οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους καθώς και τη διάθεσή τους για τη δημιουργία συνεταιρισμού καθώς και την εναρμόνισή τους στην ορθή πρακτική των εξαγωγών.

Έγινε πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία θα επαναληφθεί την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 13:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών. Θα εκπροσωπηθεί η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ. από Ορεστιάδα μετά από επικοινωνία με τον Κοσμήτορα της Σχολής Σπύρο Κουτρουμπά  προκειμένου να υπάρξει και η στήριξή τους στο εγχείρημα.