Παραδοσιακά εδέσματα της περιφέρειας Α-ΜΘ στην Κύπρο

Παραδοσιακά εδέσματα της περιφέρειας Α-ΜΘ στην Κύπρο

H περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, διοργάνωσαν εκδήλωση στην Πρεσβευτική Κατοικία στην Λευκωσία, στις 7 Μαρτίου 2016, για την τουριστική προβολή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με τους τουριστικούς προορισμούς της περιφέρειας και παρετέθη δεξίωση με παραδοσιακά εδέσματα και κρασί της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Κατά την έξοδο από το χώρο της εκδήλωσης δόθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους σχετικό ενημερωτικό υλικό πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων τουριστικών επιχειρήσεων, ο πρόεδρος και στελέχη του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και υψηλόβαθμοι επιμελητηριακοί παράγοντες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρέσβη της Ελλάδας, Ηλία Φωτόπουλο, τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, και τουριστικούς πράκτορες, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας με στόχο να καταστεί η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τουριστικός προορισμός για τους Κύπριους.