ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: Η Κυβέρνηση με το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προωθεί αφανίζει την αγροτική τάξη

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: Η Κυβέρνηση με το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προωθεί αφανίζει την αγροτική τάξη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο υπευθύνους ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ) κ. Μιχάλης Τζελέπης για το νέο ασφαλιστικό των αγροτών.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

Η «ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση» της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δηλώνει ξεκάθαρα για ακόμη μία φορά την αποστροφή της Κυβέρνησης προς τον πρωτογενή τομέα.
Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών από 7% σε 20% και στη συνέχεια σε 27% με την κατάργηση του ΟΓΑ, σε συνδυασμό με τα αλλεπάλληλα φορομπηχτικά μέτρα του μνημονίου της «για δεύτερη φορά Αριστερά», όπως η αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55%, η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης, η αύξηση του συντελεστή φορολόγησής τους από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ κ.α., είναι ενδεικτικά ότι η Κυβέρνηση έχει περίτεχνα μεθοδεύσει την εξόντωση του αγροτικού κόσμου και την ταφόπλακα της πρωτογενούς παραγωγής.
Το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προωθείται από την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι επί της ουσίας ένα ακόμη «φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο» που στοχοποιεί τον αγροτικό κόσμο και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωσή ενός παραγωγικού τομέα, ο οποίος θα αποτελούσε κάτω από κατάλληλες συνθήκες κυρίαρχο πυλώνα ανάπτυξης της Εθνικής οικονομίας.
Οι συνεχόμενες υποσχέσεις για 13η σύνταξη και αυξήσεις ήταν προσχεδιασμένα ψέματα για αυτό και ξεχάστηκαν. Μαζί τους εξανεμίσθηκαν και οι ελπίδες που καλλιεργούσατε για «ανάπτυξη» και ενίσχυση του «πρωτογενούς τομέα» . Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προωθεί πνίγει οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης και αφανίζει την αγροτική τάξη.