Π. Τατούλης: Πρώτη η Πελοπόννησος στην κατανομή των πόρων του ΠΑΑ 2014 – 2020

Π. Τατούλης: Πρώτη η Πελοπόννησος στην κατανομή των πόρων του ΠΑΑ 2014 – 2020

«Η περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η πρώτη που διεκδίκησε από τους Ευρωπαίους επιτρόπους το νέο της πρόγραμμα 2014 – 2020 να είναι πολυτομεακό και πολυταμειακό, παρότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν διστακτικές» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της κατανομής του 37% των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στις Περιφέρειες για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Τόνισε δε ότι σύμφωνα με την πρώτη κατανομή των πόρων στις περιφέρειες η Πελοπόννησος βρίσκεται στην υψηλότερη θέση.

Ακόμη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι είναι ψευδές ότι η Κυβέρνηση εκχώρησε στις Περιφέρειες το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020. «Το διεκδικήσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πετύχαμε, γιατί ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας είναι ο μόνος ικανός θεσμός για την εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής στη χώρα».

Σημείωσε μάλιστα ότι «είναι ξεκάθαρη η θέση μας και το σχέδιό μας για την πολιτική της περιφέρειας στην αγροτική οικονομία. Με μικρές επενδύσεις μπορούμε να έχουμε γρήγορες αποδόσεις και ανάπτυξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα».

Ο κ. Τατούλης υποστήριξε ότι «το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθεί να μας φορτώσει στο 37% των πόρων που μας αναλογεί όλες τις δουλειές και τις εκκρεμότητες του υπουργείου. Δεν θα το δεχτούμε και θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας όπως το έχουμε σχεδιάσει».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι επίσης ψευδής ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού, ότι το 97% της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ οφείλεται στην Κυβέρνηση ΑΝΕΛ – Σύριζα» και υπογράμμισε ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στην ικανότητα των Περιφερειών να επιτύχουν τους στόχους.