Τίτλοι τέλους στην «ομηρία» του Β. Αποστόλου στην Κομοτηνή

Τίτλοι τέλους για την

Στις 10.45 το βράδυ, δέκα ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου και 13 ώρες και 45 λεπτά μετά τη στιγμή που πέρασε το κατώφλι του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Κομοτηνής, αναχώρησε από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Μέχρι το τέλος έμειναν στον πλευρό του οι στενοί συνεργάτες του από την Αθήνα και η προσωπική του ασφάλεια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Στάθης Γιαννακίδης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ροδόπη όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος.

Γύρω στις 10.15 είχαν αποχωρήσει ειρηνικά όλοι οι συγκεντρωμένοι αγρότες από τη Ροδόπη, τον Νότιο Έβρο και ορισμένοι που συμμετείχαν από την Καβάλα και την Ξάνθη.

Τίτλοι τέλους για την "ομηρία" του Β. Αποστόλου

Η «ομηρία» του υπουργού οφείλεται στην επιλογή του να εγκαταλείψει το κτίριο ειρηνικά χωρίς την παρέμβαση των ΜΑΤ παρά το ότι από το πρωί βρίσκονταν εκεί τρεις διμοιρίες.

Επιλογή του ήταν και να περιμένει σε διάλογο του αγρότες παρά το ότι από το πρωί δήλωσαν δια των αντιπροσώπων τους που τον συνάντησαν μέσα στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας ότι δεν θα συμμετείχαν σε καμία σύσκεψη και δεν θα συζητούσαν μαζί του εάν δεν ξεκινούσε ο διάλογος σε μηδενική βάση με απόσυρση των επίμαχων προτάσεων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Τίτλοι τέλους για την "ομηρία" του Β. Αποστόλου

Επιλογή της ηγεσίας των αγροτών ήταν η ειρηνική αποχώρησή τους γύρω από το κτίριο σύμφωνα τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής, Νίκο Κυριαζή και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Νέστου Γιάννη Πασαλίδη, παρά τα επεισόδια που έγιναν στην πολύωρη παρουσία των αγροτών και του υπουργού στην πρώην νομαρχία.

Ο Γ. Πασαλίδης, σε ανοιχτό κάλεσμα στους περίπου 400 αγρότες που ήταν έξω από το κτίριο, γύρω στις 9 το βράδυ, τους ζήτησε ν’ αποχωρήσουν «σαν κύριοι, όπως κύριοι ήρθαμε το πρωί» με το σύνθημα «ο αγώνας τώρα ξεκινάει» και τους κάλεσε στο επόμενο ραντεβού στα μπλόκα.

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών μετά τις 8.00 το βράδυ με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, Κωνσταντίνα Μελισσάρη που προσκλήθηκε από το γραφείο του υπουργού, η οποία τους εξήγησε ότι θα πρέπει ν’ αποχωρήσουν ειρηνικά από το κτίριο.

 

Μαρία Αμπατζή