Τατούλης: Στήριξη στην Καλαμάτα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Τατούλης: Στήριξη στην Καλαμάτα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 μίλησε κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

«Η προσδοκία μας εστιάζεται ότι τόσο στο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως στη δημιουργία θεσμών για την Πελοπόννησο και την Καλαμάτα στη νέα εποχή. Αυτό είναι το συλλογικό μας ενδιαφέρον και γι’ αυτό μας ενδιαφέρει αυτή η τόσο σημαντική πρόκληση» τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βοηθήσει στο επίπεδο των υποδομών, αφού ο Δήμος ξέρει ότι δεν μπορεί να περιμένει βοήθεια από την κεντρική κυβέρνηση. Όχι βέβαια για μαξιμαλιστικά έργα, αλλά για έργα που θα σημαδέψουν τη μετέπειτα ζωή της Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να βοηθήσει την προσπάθεια αυτή τόσο οικονομικά, όσο και γενικότερα, ενώ εξήγησε ότι ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας δεν επιτελεί αποκλειστικά και μόνο πολιτιστικό ρόλο, αλλά δίνει τη δυνατότητα στην υποψήφια πόλη να δημιουργήσει το πολιτιστικό της περιβάλλον σε ισορροπία με την οικονομική της ανάπτυξη.