Στους καπνεργάτες της Ροδόπης ο Πρόεδρος του Ποταμιού

Επίσκεψη στα Αριαννά της Ροδόπης έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του Κινήματος Ιλχάν Αχμέτ.

Τους καπνεργάτες της Ροδόπης ο Πρόεδρος του Ποταμιού

Ως γνωστόν, τα Αριαννά είναι αμιγώς μειονοτικό χωριό και κατοικείται κυρίως από καπνεργάτες, οι οποίοι καλλιεργούν την περιζήτητη για τις καπνοβιομηχανίες ποικιλία καπνού “μπασμά”.

Την αντιπροσωπεία του Ποταμιού υποδέχτηκε ο δήμαρχος Αριαννών Ριτβάν Αχμέτ με μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Κομοτηνής Εσάτ Χουσεϊν με όλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ που εκλέγεται στην περιοχή συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί και κυρίως ανέπτυξαν την ανάγκη η εκμετάλλευση των καπνών να γίνεται από μια ανώνυμη εταιρεία που θα ανήκει στους καπνοπαραγωγούς έτσι ώστε να μην καρπώνονται οι μεσάζοντες τον κόπο των γεωργών της Κομοτηνής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τους είπε οτι το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους εξαρτάται από την ποιότητα των προϊόντων που παράγουν και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης στην προσπάθειά τους να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι μέσα από μια ανώνυμη εταιρεία την παραγωγή τους και να μη γίνονται έρμαια των μεσαζόντων. Πολλοί από τους παριστάμενους έθεσαν και το θέμα των σχολείων λέγοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η εκπαίδευση στην περιοχή και με νηπιαγωγεία και με δεύτερο λύκειο.