Υπέγραψε τη “Διακήρυξη των Πόλεων” για την κλιματική αλλαγή ο Καμίνης στο Παρίσι

Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχθηκε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενώ βρισκόταν με φιλικά του πρόσωπα στην πλατεία της Καισαριανής.

Διακήρυξη-δέσμευση ώστε να προωθήσουν οι πόλεις τους συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής, υπέγραψαν στο Παρίσι οι δήμαρχοι που συμμετέχουν στις εργασίες του Δικτύου των Πόλεων C40. Μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Με τη διακήρυξη, κορυφώνονται οι εργασίες της Διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα, στη γαλλική πρωτεύουσα. Όπως αναφέρεται στο περιεχόμενο της διακήρυξης, οι δήμαρχοι, οι κυβερνήτες και οι επικεφαλής τοπικών κοινωνιών δεσμεύονται να υποστηρίξουν σχέδια με μακροπρόθεσμους στόχους για την αλλαγή του κλίματος, όπως είναι η 100% μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η μείωση της τάξης του 80% στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, έως το 2050. Επίσης, δεσμεύονται να βελτιώσουν περαιτέρω τη μεταξύ τους συνεργασία, όσο και τη συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, με τις εθνικές κυβερνήσεις, με τον ιδιωτικό τομέα και με την κοινωνία των πολιτών, για την υιοθέτηση κοινών προγραμμάτων για τις βέλτιστες λύσεις στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρέστη και στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο δημαρχείο του Παρισιού, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Ολάντ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ