Υποστολή σημαίας από τα μπλόκα ΑΜ-Θ

Κατέλαβαν το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης

υποστολή σημαίας στα μπλόκα ΑΜ-Θ- κατάληψη νομαρχίας Ροδόπης

Ευρεία σύσκεψη των οκτώ από τα έντεκα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή όπου αποφασίστηκε από το συντονιστικό όργανο η αναστολή των κινητοποιήσεων και η αλλαγή στη μορφή αυτών. Στη συνάντηση συμμετείχαν πρόεδροι συλλόγων κι εκπρόσωποι μπλόκων από τους Κήπους Έβρου μέχρι την Εξοχή Δράμας. Έκδηλη η ανησυχία όλων για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον πρωτογενή τομέα και κατά πόσο οι πολιτικοί θα καθορίζουν το επάγγελμά τους και τις τύχες τους. «Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, με διαφορετικό τρόπο» δήλωσαν οι αγρότες.

Tο βράδυ της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής 65 τρακτέρ και σήμερα το πρωί ξεκίνησε η συμβολική κατάληψη του κτιρίου της αντιπεριφέρειας Ροδόπης, εκεί όπου γράφτηκε η πολύωρη πολιορκία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου ένα μήνα πριν.

υποστολή σημαίας στα μπλόκα ΑΜ-Θ- κατάληψη νομαρχίας Ροδόπης

Τους επόμενους μήνες οι αγρότες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ θα προχωρήσουν σε καταλήψεις κτιρίων, διαδηλώσεις, αλλά και διάλογο. Στη συνάντηση της Παρασκευής κάλεσαν σε ανοιχτό διάλογο τους 17 βουλευτές της Περιφέρειας και περιμένουν την απάντησή τους για να τους δηλώσουν οι «17» τι σκέφτονται για το αγροτικό και ν’ αναλύσουν τα 25 μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και το ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του πρωτογενή τομέα.  

 Μ.Α.