15η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών – Μελισσοκόμων και Οικοτεχνών Έβρου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

viokalliergites-alexandroupoli

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «15η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών – Μελισσοκόμων και Οικοτεχνών Έβρου, Ο θησαυρός του Έβρου – Αναζητώντας τις χαμένες γεύσεις της Θράκης» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, μέσω των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, σε συνεργασία με παραγωγικούς φορείς του Έβρου. Η 15η γιορτή  έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη, από τις 17 έως τις 19 Αυγούστου, και στην  Ορεστιάδα, στις 25 και 26 Αυγούστου 2018.

Την έναρξη της εκδήλωσης και στις δύο πόλεις πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σκοπός μας είναι, μέσω της διοργάνωσης τέτοιων δράσεων, να προβάλουμε τα προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας, τα οποία υπερτερούν ποιοτικά και είναι αναγνωρίσιμα ολοένα και περισσότερο εντός και εκτός χώρας. Αποτελεί πράγματι θησαυρό για τον τόπο μας η επιλογή από μερίδα παραγωγών της καλλιέργειας μέσω της βιολογικής γεωργίας. Η θρεπτική αξία των προϊόντων ανεβαίνει κατακόρυφα, ενώ προωθείται ταυτόχρονα η βιώσιμη ανάπτυξη,  η οποία έχει ενταχθεί πλέον στην καθημερινότητά μας. Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, η αύξηση της ενασχόλησης με την παραγωγή μελιού στον Έβρο και κυρίως από νέους σε ηλικία μελισσοκόμους, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον του κλάδου. Για δε την οικοτεχνία, είναι χαρακτηριστικό ότι στον Έβρο ιδρύθηκαν και λειτουργούν επίσημα οι περισσότερες αριθμητικά οικογενειακές επιχειρήσεις!».

Το πρόγραμμα της 15ης Γιορτής Βιοκαλλιεργητών – Μελισσοκόμων και Οικοτεχνών Έβρου περιελάμβανε ομιλίες για το μέλι, έκθεση προϊόντων, δράσεις για παιδιά, μουσικές βραδιές με εβρίτικα συγκροτήματα. Μελισσοκόμοι, βιοκαλλιεργητές και οικοτέχνες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους επισκέπτες τα προϊόντα τους και να συνομιλήσουν μαζί τους για τη διαδικασία παραγωγής και τυποποίησης.