Εντοπισμός τριχλωροαιθενίου στην πηγή Μπουζ Μπουνάρ στην Καστοριά

Εντοπισμός τριχλωροαιθενίου στην πηγή Μπουζ Μπουνάρ στην Καστοριά
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Σοβαρό χαρακτηρίζεται το πρόβλημα με το νερό της Καστορίας από την πηγή Μπουζ Μπουνάρ που παρουσίασε αυξημένες τιμές σε τριχλωροαιθένιο με αποτέλεσμα να διακοπεί άμεσα από την Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καστοριάς η λειτουργία της.

Η επιμόλυνση που εικάζεται να προέρχεται από γειτονικό σκουπιδότοπο λόγω και του επικλινούς εδάφους εξέπληξε τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο που μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο υδροφόρος ορίζοντας της πηγής δεν συνδέεται με τις περιοχές του Δισπηλιού και των Αμπελοκήπων όπου από πέρυσι έχουν  καταγραφεί αυξημένες τιμές στους εν λόγω διαλύτες.

Εκείνο όμως που είναι γνωστό τόνισε ο κ. Αδαμόπουλος, είναι από ποιους χρησιμοποιούνται οι συγκεκριμένοι διαλύτες και από ποιες εταιρείες στις οποίες διεξάγονται εντατικοί έλεγχοι χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί κάποια παρατυπία. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα με την προμήθεια φίλτρων προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ αλλά και με υψηλό κόστος συντήρησης ετησίως, ενώ μακροπρόθεσμα θα πρέπει να δρομολογηθεί ο εμπλουτισμός της ύδρευσης της Καστοριάς από τις πηγές του Βίτσιου.

Για το θέμα που έχει προκύψει έχει ενημερωθεί σχετικά ο Εισαγγελέας Καστοριάς, ενώ απομένει και η εκπόνηση μελέτης για τους υδροφόρους ορίζοντες αλλά ο εντοπισμός των αιτιών επιμόλυνσης τους.

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-