Από 2 έως 16 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις εγγραφής στην αγροτική ΕΠΑΣ της Κρήτης για θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Από 2 έως 16 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις εγγραφής στην αγροτική ΕΠΑΣ της Κρήτης για θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Η ΕΠΑ.Σ Κρήτης  με την ειδικότητα «ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ», αποτελεί σχολική μονάδα της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, που λειτουργεί με την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το 1997  με έδρα τον Αμπελούζο Μεσσαράς του Ν. Ηρακλείου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο σκοπός της Σχολής είναι να προετοιμάσει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των ηλικιών, μέσω ενός σύγχρονου συστήματος εκπαίδευσης, για μια σίγουρη επαγγελματική σταδιοδρομία σαν τεχνίτες θερμοκηπιακών κατασκευών και καλλιεργειών, καλύπτοντας παράλληλα τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας σε ειδικευμένο προσωπικό στο δυναμικό χώρο  των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων.

Επιπλέον θα είναι δυνατή η δυναμική παρουσία τους και σε άλλους κλάδους του πρωτογενή τομέα μέσα από ειδικά προγράμματα κατάρτισης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  –  ΣΤΕΓΑΣΗ

Η φοίτηση στη Σχολή είναι διετής. Στις εγκαταστάσεις της Σχολής λειτουργούν αίθουσα ψυχαγωγίας και αίθουσα Η/Υ, ενώ στους μαθητές δίνεται η δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε εκπαιδευτικές εκδρομές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες κ.α. Επιπλέον, προβλέπεται η παροχή δωρεάν διαμονής και διατροφής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα φοίτησης μαθητών από όλη την Ελλάδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η Σχολή εφαρμόζει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης με σύγχρονες τεχνικές και μηχανήματα σε ένα περιβάλλον με άρτια υλικοτεχνική υποδομή.

Επίσης υλοποιεί προγράμματα σεμιναριακού τύπου που απευθύνονται αποκλειστικά στους μαθητές της ΕΠΑ.Σ πάνω σε θέματα δενδροκομίας (αμπέλι – ελιά – εσπεριδοειδή), υποτροπικών φυτών, αρωματικών φυτών, φυτών μεγάλης καλλιέργειας (σιτηρά – ψυχανθή), μελισσοκομίας, μορφών καλλιέργειας ( βιολογική, ολοκληρωμένη, φυσική κλ.π.) με στόχο τη σφαιρική κατάρτιση των μαθητών στο χώρο της γεωργικής παραγωγής.

Αιτήσεις: Οι αιτήσεις εγγραφής στην ΕΠΑ.Σ   Κρήτης, όπως και στις άλλες πέντε  αγροτικές ΕΠΑ.Σ του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων, ΕΠΑΣ Καλαμπάκας, Αβερώφειος ΕΠΑΣ Λάρισας, ΕΠΑΣ Αμαρουσίου και ΕΠΑΣ Νεμέας), θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ.: 28920-31500 και  28920-31259.