Τα 25α γενέθλια της Stihl Hellas και ο διπλασιασμός του τζίρου μέσα σε επτά χρόνια

Ολοένα και ψηλότερα θέτει τον πήχη για την ανάπτυξή της τόσο στην ελληνική όσο και στην κυπριακή αγορά η Stihl Hellas χτίζοντας πάνω στα ήδη εντυπωσιακά επιτεύγματα που έχει να επιδείξει στα 25 χρόνια «ζωής» της.

Κάποια από αυτά παρουσιάστηκαν στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, με μότο- διόλου τυχαία- «όριό μας ο ουρανός». Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο διευθ. σύμβουλος της Stihl Hellas, Ηλίας Ραβάνης, το 2023 θα κλείσει με τζίρο της τάξης των 28 εκατ. ευρώ όταν το αντίστοιχο νούμερο για το 2017 ήταν 14 εκατ. ευρώ- κάτι που σημαίνει ότι, μέσα σε επτά χρόνια, η εταιρεία κατάφερε να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της.

«Τα επαναφορτιζόμενα είναι το μέλλον»

Κομβικό ρόλο σε αυτό έχουν διαδραματίσει τα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα τα οποία, όπως επανειλημμένα τόνισε ο κ. Ραβάνης, αποτελούν το μέλλον του κλάδου. Στο «μέτωπο» αυτό η Stihl Hellas υπήρξε πρωτοπόρα ήδη από το 2011 όταν και λάνσαρε στην ελληνική αγορά τα πρώτα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα για τον κήπο. Έκτοτε κύλησε… αρκετό νερό στο αυλάκι και από τα πέντε επαναφορτιζόμενα μοντέλα του 2011 πλέον η γκάμα της διαθέτει τουλάχιστον 46, καλύπτοντας – όπως και με τα υπόλοιπα προϊόντα και τις υπηρεσίες της- τις ανάγκες τόσο του ερασιτέχνη ιδιώτη όσο και του πλέον απαιτητικού επαγγελματία. Εξίσου σημαντική ήταν και η ανάληψη της ευθύνης για την κυπριακή αγορά όπου η Stihl Ηellas δημιούργησε και λειτουργεί από φέτος στη Λευκωσία το δικό της υποκατάστημα στα πλέον σύγχρονα πρότυπα του «Concept Store 4». 

Η αναπτυξιακή δυναμική και οι αντοχές της εταιρείας είχαν βέβαια διαφανεί και σε κάποιες από τις δύσκολες καμπές της 25ετούς της διαδρομής, όπως ήταν η περίοδος της οικονομικής κρίσης. «Από το 2008 έως το 2014, βάσει των επίσημων στοιχείων από δημοσιευμένους ισολογισμούς, η ελληνική αγορά συρρικνώθηκε κατά 50%. Στο αντίστοιχο διάστημα η μείωση του δικού μας τζίρου ήταν μόνο 18% και, παράλληλα, καταφέραμε να μειώσουμε τα έξοδά μας κατά 25% ώστε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες επιταγές των καιρών και να χτίσουμε πάνω σε αυτό τη μελλοντική μας επιτυχία», επισήμανε ο κ. Ραβάνης.

Κάνοντας ένα συνολικό απολογισμό, ανέφερε ότι «από το 1999 η Stihl Hellas έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αγορά, διαθέτοντας ένα πιστοποιημένο δίκτυο με περισσότερα από 300 σημεία πώλησης. Όσα πετύχαμε ήταν δυνατά λόγω της εμπιστοσύνης της μητρικής και του διοικητικού συμβουλίου της που στάθηκε δίπλα μας αξιοποιώντας την τοπική γνώση κι εντάσσοντάς την ταυτόχρονα στο γενικότερο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής και όχι μόνο πολιτικής». «Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας βρίσκονται η κορυφαία ποιότητα, η καινοτομία, η  τεχνολογική υπεροχή κι ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης και σεβασμού για το περιβάλλον», πρόσθεσε.

«Η Stihl έχει ερωτευθεί τους Έλληνες»

Tις ευχαριστίες της οικογένειας Stihl και του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου προς την ελληνική θυγατρική μετέφερε στο δικό της χαιρετισμό η Sarah Gewert, επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Stihl για όλο τον κόσμο.

«Ο διπλασιασμός των πωλήσεων μέσα σε επτά μόλις χρόνια είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Αποδεικνύετε πόσο γρήγορα μπορούν να αναπτυχθούν οι άνθρωποι όταν αγαπούν αυτό που κάνουν. Πέρα από το team της Stihl Ηellas, έχω γνωρίσει και μερικούς από τους αντιπροσώπους και μπορώ να διακρίνώ το πάθος τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Gewert συμπληρώνοντας: «Νομίζω ότι η Stihl έχει… ερωτευθεί τους Έλληνες. Μοιράζεται, άλλωστε, μαζί τους τις ίδιες πεποιθήσεις. Στον  πυρήνα τoυ brand βρίσκονται αξίες όπως ο ισχυρός δεσμός και το πάθος για τη φύση, η επιθυμία για την ενδυνάμωση των ανθρώπων και για τη διευκόλυνση των εργασιών τους και η θέληση να αγκαλιάσουμε τις προκλήσεις που θέτει η φύση σε όλους μας. Η φύση άλλωστε είναι η βάση, το θεμέλιο όλων των έμβιων όντων κι εμείς θέλουμε να αναπτυχθούμε μαζί της».

«Τιμή για το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο η παρουσία τέτοιων εταιρειών»

Χαιρετισμό εκ μέρους του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου απηύθυνε στην εκδήλωση ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Γιώργος Πατεράκης.

«Για το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να έχουμε στα μέλη μας εταιρείες όπως η Stihl Ηellas», σημείωσε συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για μια εταιρεία που αναπτύσσεται δυναμικά στην εγχώρια αγορά και, πλέον, και στην Κύπρο». 

Όπως υπογράμμισε, η Stihl Hellas πρωτοπορεί εδώ 25 χρόνια στην ελληνική αγορά και η παρουσία της στην Ελλάδα συνέβαλε στην ανάπτυξη της αγοράς μηχανημάτων και στην εξασφάλιση υψηλής τεχνολογίας και υπεραξίας. «Τα προϊόντα της δημιουργούν μια άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης με όσους τα επιλέγουν. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να συνεχίσει στο δρόμο αυτό και για τις επόμενες δεκαετίες και της το ευχόμαστε γιατί το αξίζει», τόνισε ο κ. Πατεράκης.