Άλλαξαν οι καιροί

γράφει ο Δραγάτης

Δράγατης

«Πυλώνας ανάπτυξης», «ατµοµηχανή», «επενδύσεις». Αυτά ακούστηκαν, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τον αγροτικό τοµέα, και ελπίζουµε να µη ξεχαστούν. Πάντα η αντιπολίτευση έχει µια ευχέρεια να υπόσχεται και να προτείνει… Οι καιροί, όµως, άλλαξαν… Τα «θα» του παρελθόντος µπορεί να φέρνουν πρόσκαιρες ψήφους, που, όµως, δεν είναι και µόνιµες. Αυτό που µας καθησυχάζει είναι το γεγονός ότι εκεί στο ΠΑΣΟΚ το ξέρουν καλύτερα από όλους… Οπότε, µάλλον, προσέχουν!

Ψιθυριστή ειλικρίνεια

Η ειλικρίνεια θεωρείται προσόν. Το θέµα είναι αυτή να βγαίνει… προς τα έξω (όπως λένε και οι ηθοποιοί, «υπάρχει καλό κλίµα στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει προς τα έξω»). Στα πηγαδάκια της Βουλής, ακούσαµε πολλά. Με κάθε διάθεση ειλικρίνειας, πρώην υπουργός Γεωργίας ψιθύριζε σε εκπρόσωπο αγροτών πως η φορολογία οδηγεί -και δικαιολογηµένα, όπως εξηγούσε- τους παραγωγούς στην παρανοµία!

Μυρίστηκε ψήφους το… παλαιό ΠΑΣΟΚ

Όλοι γνωρίζουµε ότι στα παραπολιτικά της Βουλής πάντα πρωταγωνιστούσαν αυτοί που κοιµόντουσαν στα έδρανα (είδαµε και κάνα δυο τέτοιους). Όπως προαναφέραµε, όµως, οι καιροί άλλαξαν. Τη βαρεµάρα εν έτει 2015 κάποιοι την καταπολεµούν µε τη βοήθεια της τεχνολογίας. Λαµπρό παράδειγµα στην εκδήλωση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου πρώην µεγαλοστέλεχος του παλαιού και άλλοτε ένδοξου ΠΑΣΟΚ επί 5 ώρες δεν άφησε από τα χέρια του το tablet.

Και στη Βουλή ο sexy αγρότης

Σηµεία των καιρών; Η δύναµης της εικόνας; Η κατάρα της οµορφιάς; Ο λόγος για τον sexy Κρητικό κτηνοτρόφο, Στάθη Στιβακτάκη, που µετά το Σύνταγµα απασχόλησε και… τη Βουλή. Όχι, δεν µίλησαν γι’ αυτόν από βήµατος, αλλά πρωταγωνίστησε στα πηγαδάκια. Αυτό που συµπεράναµε, µάλιστα, είναι ότι οι Κρητικοί µάλλον ενοχλήθηκαν από την τροπή του πράγµατος, αφού οι περισσότεροι στο κλεινόν άστυ ασχολήθηκαν µε τα κάλλη του νεαρού παρά µε τα αιτήµατα του κλάδου!