Στα 285 ευρώ/τόνος η συμφωνία του Πλατύκαμπου για το σκληρό σιτάρι

Τηρώντας την παράδοση που τον θέλει να δίνει την υψηλότερη τιμή πανελλαδικά στην αγορά σιταριού, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου αποφάσισε φέτος να παραλάβει σιτάρι από τα μέλη του στην τιμή των 27 λεπτών.

Πρόκειται για την υψηλότερη που έχει δοθεί μέχρι σήμερα, καθώς η ισχύουσα τιμή από ιδιώτες εμπόρους κυμαίνεται στα 22 με 24 λεπτά, ανάλογα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Συνεταιρισμός αγόρασε σιτάρι με 26 λεπτά\κιλό.   

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννη Κουκούτση «οι διαπραγματεύσεις μας με τον έμπορο απέδωσαν και συμφωνήσαμε σε μία τιμή άκρως ικανοποιητική για τους παραγωγούς, 27 λεπτά/κιλό και η οποία έρχεται σε μία δύσκολη χρονιά και αποτελεί ένεση αισιοδοξίας για τα μέλη μας. Ουσιαστικά η τιμή είναι ενιαία, τόσο για τα προβροχικά, όσο και για τα μεταβροχικά.

Ο ιδιώτης έμπορος με τον οποίο συμφωνήσαμε να πουλήσουμε με 285 ευρώ/τόνο, κατανόησε την αναγκαιότητα στήριξης των παραγωγών σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, καθώς θέλουμε τον παραγωγό ενεργό και να αγωνίζεται να παράξει ποιοτικά σιτάρια. Δυστυχώς οι αποδόσεις φέτος, λόγω καιρικών συνθηκών δεν ήταν ικανοποιητικές, οπότε υπολογίζουμε να πουλήσουμε στον έμπορο περί τους 3.000 τόνους. Σε διαφορετική περίπτωση θα συγκεντρώναμε τη διπλάσια ποσότητα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παραγωγούς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν τα τελευταία χρόνια και ουσιαστικά στέλνουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση για τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ένας υγιής συνεταιρισμός, τον οποίο και οφείλει να στηρίξει με την πολιτική της».

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου