3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας «SafeEvros 2016»

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας «SafeEvros 2016»

«SafeEvros 2016: Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας». Με το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί το 3ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, από 22 έως 25 Ιουνίου 2016 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Το συνέδριο αφορά στις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, σε θέματα που απασχολούν την Πολιτική Προστασία όπως είναι οι φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, αποστολές έρευνας και διάσωσης, ανθρωπιστική βοήθεια, κ.ά.

Επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι  ο  Καθ. Δρ. Ανδρέας Ματζαράκης, από το Ερευνητικό Κέντρο Ανθρωπο-Βιομετεωρολογίας, Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Stefan- Freiburg, και η Prof. Dr. Nancy Leveson  από το Massachusetts Institute of Technology (MIT) Aeronautics and Astronautics and Engineering Systems

Το Συνέδριο έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν 200 περίπου επιστήμονες και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο από τον χώρο της πολιτικής προστασίας, όσο και από άλλους κλάδους (Μηχανικοί, Δασολόγοι, Περιβαλλοντολόγοι, Σεισμολόγοι, Υγιεινολόγοι, Γεωπόνοι, Κοινωνιολόγοι, Εκπαιδευτικοί, κ.α.)

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου στο ξενοδοχείο ALEXANDER BEACH HOTEL, ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν τις δύο επόμενες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Νομαρχείου στην Αλεξανδρούπολη.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της συνδιοργάνωσης του Τ.Ε.Ι Α.Μ.Θ και του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Μέγας χορηγός είναι ο ΤΑP και χορηγοί οι εταιρίες: Τράπεζα Πειραιώς, COSMOTE,  ΔΕΘ-HELEXPO  ΟΑΣΠ, TECHNOPOLIS,  ALFA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, SCIENT ACT, MARATHON DATA SYSTEM και INFOREST.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική  σελίδα