6ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο Κομοτηνής

Με επιτυχία στέφθηκε η 6η διοργάνωση για την Ποντιακή Γαστρονομία στο Θρυλόριο του Δήμου Κομοτηνής το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Παρακάθ’ κι αροθυμίας», που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας. Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» λειτούργησε άψογα οργανωτικά σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας και με τη συμμετοχή ποντιακών σωματείων.

Η εξαιρετική ποντιακή κουζίνα πρωταγωνίστησε και σε συνδυασμό με τον πετυχημένο θεσμό προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών που απόλαυσαν τη χαρακτηριστική ποντιακή φιλοξενία.

Δεκαέξι σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας μαγείρεψαν, διαγωνίστηκαν και μοιράστηκαν τις έξοχες δημιουργίες τους με το κοινό.

Η διοργάνωση είχε στόχο την ανάδειξη του διατροφικού πλούτου της ποντιακής κουζίνας, μέσα από έναν διαγωνισμό μαγειρικής που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τους τηλεοπτικούς, καθώς βασίστηκε σε αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις, ποιοτικές πρώτες ύλες και εξαιρετικούς δημιουργούς.