Δυναμικά ξεκίνησε η πρώτη μέρα της Agrotica

Δυναμικά ξεκίνησε η πρώτη μέρα της Agrotica

Η 26η Agrotica, με περισσότερους από 1.500 εκθέτες –εκ των οποίων οι 882 από 41 ξένες χώρες- και 34.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, είναι η μεγαλύτερη αγροτική έκθεση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και μία από τις πέντε μεγαλύτερες της Ευρώπης.

Περισσότερα από 25.000 άτομα υπολογίζεται ότι πέρασαν τις πύλες του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης στην πρώτη ημέρα της 26ης Agrotica. 

Η έκθεση έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της από σήμερα Παρασκευή 29/1 και θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες έως τις 19:00. Το Σάββατο 30/1 το ωράριο λειτουργίας θα είναι 10:00-20:00 ενώ την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται, 10:00-19:00.

Το Σαββατοκύριακο, 30 και 31 Ιανουαρίου, τον παλμό στην διοργάνωση θα δώσει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica, με θέμα «Νέες τεχνολογίες και προοπτικές στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών». Το συνέδριο, που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» (η είσοδος θα είναι ελεύθερη). Πολλές ακόμη εκδηλώσεις με επίκαιρα θέματα όπως για τη μελισσοκομία, τη βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα, τα λιπάσματα και την Κοινή Αγροτική Πολιτική θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Του Χρήστου Διαμαντόπουλου