Ποια είναι η ανάγκη των ανθρώπων; Η Έµπνευση.
Τι δίνει κίνητρο στους ανθρώπους; Το Όραµα.
Από πού προέρχεται το Όραµα; Από έναν Κοινό Στόχο.

Αυτές είναι οι λέξεις-κλειδιά της επιτυχημένης ιστορίας «WeLoveKiwi». Πρόκειται για μια πραγματικά ενεργή κοινότητα παραγωγών, μελετητών, εμπειρογνωμόνων, επιστημόνων, οργανισμών, εταιρειών και επιχειρηματιών στην καλλιέργεια του ακτινιδίου, που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και επικεντρώνονται σε έναν κοινό στόχο, να δημιουργήσουν μία «ετικέτα» της τοπικής παραγωγής ακτινιδίου στο Νομό Πιερίας.

Η ετικέτα «WeLoveKiwi» θα συνοδεύει τους καρπούς τους και πρόκειται να συμβάλει στην αναγνώριση μίας ταυτότητας υψηλής προστιθέμενης αξίας στα παραγόμενα ακτινίδια.

 

«Αγαπάμε το Ακτινίδιο Πιερίας» είναι το μεγαλύτερο project της καλλιέργειας του ακτινιδίου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και υλοποιείται σε μία από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες περιοχές για το ακτινίδιο στην Ελλάδα, την Πιερία.

Tο project είναι ένα πλέγμα δράσεων ερευνητικού και τεχνικού χαρακτήρα, με σκοπό τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και ανάδειξη της καλλιέργειας του ακτινιδίου Πιερίας μέσα από τη σωστή συμβουλευτική και θρέψη.

 

Tο project «We Love Kiwi» περιλαμβάνει διάφορες δράσεις που υλοποιούνται από τη γνωστή εταιρεία λιπασμάτων HAIFA, την εταιρεία γεωργικών εφοδίων ΓΙΑΛΕΝΙΟΣ AGRO, διανομέα της HAIFA στo Νομό Πιερίας, και την i-CON.SHARE, συμβουλευτική εταιρεία αγρονομικής γνώσης, με πλούσια δράση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

Το κοινωνικό πείραμα στέφθηκε με επιτυχία, καθώς οδήγησε στη δημιουργία μιας ενεργής κοινότητας και στη χρήση έξυπνων εφαρμογών και κοινωνικών μέσων, με αποτέλεσμα οι μεμονωμένοι παραγωγοί ακτινιδίου να γίνουν ενεργά μέλη της ελληνικής κοινότητας ακτινιδίου, η οποία απαντά στο κάλεσμα για βελτίωση και πρόοδο.

Η HAIFA, ως βασικός συντελεστής και συμμέτοχος της επιτυχημένης ιστορίας «WeLoveKiwi», είναι περήφανη που πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά και θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην κοινότητα αυτή, έως ότου η θρέψη «WeLoveKiwi» ενσωματωθεί σε ένα εμπορικό και αναγνωρίσιμο σήμα εγγυημένου πρωτοκόλλου ποιότητας.

Η επιτυχία, όμως, ανήκει κυρίως
στη συνεισφορά των ανθρώπων της κοινότητας «WeLoveKiwi»!

Το «Ακτινίδιο Πιερίας» προσκάλεσε κάθε παραγωγό πρόθυμο να στείλει δείγματα εδάφους, φύλλων και νερού για να βελτιώσει την παραγωγή του. Το μεγαλύτερο δείγμα, που έχει συλλεχθεί ποτέ, οδήγησε στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θρεπτικού χάρτη του ακτινιδίου στην Πιερία. Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν οδήγησαν σε εξαιρετικά συμπεράσματα, τα οποία παρουσιάστηκαν προσφάτως σε ένα κοινό περίπου 500 ανθρώπων – μελών της κοινότητας «WeLoveKiwi».

Καλλιεργούμε μαζί και στεκόμαστε δίπλα στον παραγωγό!