Περιμένουν δρόμο… από τον Άγιο Βασίλη και τον πρωθυπουργό στα Άγραφα

Τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και μαζί με τα κάλαντα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ένας μικρός μαθητής από το σχολείο των Αγράφων του ζήτησε την άμεση κατασκευή ασφαλτόδρομου που να συνδέει τα Άγραφα με την Καρδίτσα, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Δυστυχώς και σήμερα υπάρχουν χωριά στη χώρα μας, όπου η λέξη άσφαλτος είναι άγνωστη και η μετακίνηση των κατοίκων γίνεται με μεγάλες δυσκολίες μέσα από χωματόδρομους, που τους χειμερινούς μήνες γίνονται δύσβατοι και επικίνδυνοι. Ο πρωθυπουργός μαζί με τα κάλαντα δέχθηκε και το αίτημα του μαθητή, με την υπόσχεση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί ο δρόμος.

Σε δήλωσή του στην «ΥΧ», ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Ο Νομός Ευρυτανίας και ειδικά ο δήμος των Αγράφων είναι ο περισσότερο αδικημένος της χώρας σε θέματα οδοποιίας. Κάθε χρόνο ένα μεγάλο ποσοστό από τα κονδύλια που διαθέτει ο δήμος πηγαίνει για τη βελτίωση των δρόμων από έντονα καιρικά φαινόμενα. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο, ο κ. Καρδαμπίκης είπε ότι πρόκειται για ένα δύσβατο κομμάτι 8 χιλιομέτρων που για να το διαβούν οι διερχόμενοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια στην οδήγηση, λόγω και της επικινδυνότητας του οδοστρώματος.

«Με ένα επικίνδυνο και άσχημο οδικό δίκτυο, δεν μπορούμε να μιλάμε για μία ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στον τόπο μας. Αν δεν επενδύσει η πολιτεία στις υποδομές που απαιτούνται, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν κάτοικοι στην περιοχή μας».