Greek Start up Universe: Πρόγραμμα εκπαίδευσης για Έλληνες start uppers

Mια πρωτοβουλία των κοινοτήτων επιχειρηματικότητας Youth Entrepreneurship Club και Founderhood, με την υποστήριξη οργανισμών του εξωτερικού, όπως οι Greektech και Greeks in Silicon Valley, φιλοδοξεί να προσφέρει εκπαίδευση, δεξιότητες και εργαλεία σε Έλληνες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Το Greek Start up Universe τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και έχει στόχο, εκτός των άλλων, να διασυνδέσει τον ελληνισμό της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 25 Απριλίου 2021. Έλληνες της Διασποράς, που διαπρέπουν στα πεδία τους παγκοσμίως, θα μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις τους με Έλληνες και Κύπριους ιδρυτές, με στόχο την αμοιβαία ωφέλεια. «Founders», επενδυτές και εξειδικευμένοι επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός συνόρων, θα συναντηθούν για οκτώ εβδομάδες.

Το πρόγραμμα θα εστιάσει σε πρακτικά θέματα επιχειρησιακής ανάπτυξης, ανάπτυξης και σχεδιασμού προϊόντος, marketing και πωλήσεις, διαχείριση συνεργατών και πελατών και στρατηγικές χρηματοδότησης. Στόχος του προγράμματος είναι να αντληθούν κεφάλαια τουλάχιστον 15 εκατ. δολαρίων από το ελληνικό start up οικοσύστημα. Οι ενδιαφερόμενοι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή διεθνώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα έως την 1η Μαρτίου 2021στην ιστοσελίδα greekstartupuniverse.org