Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη (upd + video)

Λίγο πριν τις 16.00 η διαδήλωση των αγροτών στην Πλατεία Βάθη έλαβε τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία εμπόδισε τη μετακίνηση των τρακτέρ στο Σύνταγμα και τελικά οι αγρότες αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη πορεία προς το Σύνταγμα, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Ωστόσο, εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά.

Δείτε βίντεο με δηλώσεις στην “ΥΧ” ορισμένων εκ των πρωταγωνιστών της σημερινής κινητοποίησης (18/3)
 

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΥΠΑΑΤ αναφέρει τα εξής: 

“Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, δέχθηκε σήμερα και συζήτησε με αντιπροσωπεία των αγροτών που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Βάθη.
Ο κ. Γεωργαντάς παρέλαβε τα αιτήματα των αγροτών και μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής:

«H πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ υποδέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία από τους αγρότες που διαδήλωναν, εκφράζοντας την έντονη αγωνία τους για την αύξηση του κόστους παραγωγής.
Τους ενημερώσαμε ότι έγινε δεκτό το αίτημα της Ελλάδας και άλλων χωρών και ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την ενεργοποίηση 500 εκατομμυρίων από το αποθεματικό κρίσης.

Είναι ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα, που αποδεικνύει ότι η Ε.Ε. αντιλαμβάνεται την ανάγκη να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας αυτήν την περίοδο. Θα συνεχίσουμε να προβάλουμε σε κάθε ευρωπαϊκό θεσμό την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των αγροτών μας. Θα θέσουμε όλα σχετικά ζητήματα στο Συμβούλιο Υπουργών της Δευτέρας και αξιοποιώντας τους εθνικούς πόρους που ήδη διατίθενται, αλλά και την ευρωπαϊκή στήριξη, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους παραγωγούς μας στη δύσκολη αυτή περίοδο».”

Νωρίτερα (15:10) η “ΥΧ” έγραφε: 

Πριν από λίγο με την ομιλία του εκπροσώπου της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων Ρίζου Μαρούδα ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες των εκπροσώπων των αγροτών που έχουν έρθει για τις κινητοποιήσεις στην ΑΘήνα. Χαιρετισμό απηύθυναν σειρά εκπροσώπων απο γεωργικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους με κεντρικό μήνυμα ότι επείγει η ουσιαστική αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου και η ανακούφιση των αγροτών από την ακρίβεια.

Να σημειωθεί ότι εδώ και περίπου μιάμιση ώρα έχει καταφτάσει ομάδα τρακτέρ η οποία έχει σταθμέυσει στην πλατεία Βάθη, και θα κατευθυνθεί στο Σύνταγμα μαζί με τους εκπροσώπους των μπόκων για να επιδόσει ψήφισμα στην Βουλή με τα αιτήματα των αγροτών. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πριν λίγο (13:55), η “ΥΧ” έγραφε:

Πριν από λίγα λεπτά, στις 13:50 έφτασαν τα πρώτα τρακτέρ αγροτών που συμμετέχουν στην διαμαρτυρία που πραγματοποιείται στην πλατεία Βάθη

Νωρίτερα (12:54) η “ΥΧ” έγραφε:

Λίγο μετά τις 12 ξεκίνησε η προσέλευση των κινητοποιημένων αγροτών στην πλατεία Βάθη. Πρώτοι κατεύθασαν οι παραγωγοί από τα Χανιά, την Αταλάντη, τον Ορχομενό, την Εορδαία και αλλες περιοχές. Λίγο πριν τη μια κατεύθασαν οι Θεσσαλοί αγρότες με επικεφαλής το μπλόκο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “ΥΧ” ο Υπουργός Γ. Γεωργαντάς θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία παραγωγών που θα του καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κάθοδο τρακτέρ στην Αθήνα

Η ΥΧ θα σας κρατάει ενήμερους για τις εξελίξεις με ζωντανή ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης:

Συλλαλητήριο αγροτών την Παρασκευή στην Αθήνα, την Κυριακή στο Κιλελέρ