Άνοιξε τις πύλες της η Agrothessaly στη Λάρισα

✱ Ρεκόρ επισκεπτών αναμένουν Δήμος Λαρισαίων και ΔΕΘ-HELEXPO ✱ Θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή στη Σκεπαστή Αγορά στη Νεάπολη

Στη σκιά της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών και σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκαν χθες, με μια λιτή τελετή, τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης Agrothessaly. Παρά τις δύσκολες ημέρες που διανύει η χώρα, οι διοργανωτές (Δήμος Λαρισαίων και ΔΕΘ-HELEXPO) περιμένουν μεγάλο αριθμό εκθετών και υψηλή προσέλευση επισκεπτών (πάνω από 44.000) μέχρι και την Κυριακή 12 Μαρτίου.

Η χθεσινοβραδινή τελετή εγκαινίων περιελάμβανε σύντομους χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Tάσο Τζήκα, και τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, ενώ ακολούθησε περιοδεία των εκπροσώπων τοπικών φορέων στα περίπτερα της έκθεσης.

Η AgroThessaly, η οποία ξεκίνησε με μ;iα εβδομάδα καθυστέρηση λόγω του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έχει στο δυναμικό της 766 εκθέτες (269 άμεσους και 497 έμμεσους) από 34 χώρες, εκθεσιακό χώρο 25.000 τ.μ., 259 ξένους εμπορικούς επισκέπτες και ομαδικές επισκέψεις από τα Βαλκάνια. Αποτελεί μια ισχυρή εκθεσιακή σύμπραξη ανάμεσα στη ΔΕΘ-HELEXPO και τον Δήμο Λαρισαίων, που από κοινού την επανασχεδίασαν. Εταιρείες-leaders στα αγροτικά μηχανήματα και τους εξοπλισμούς για την κτηνοτροφία και τη γεωργία θα παρουσιάζουν μέχρι την Κυριακή όλες τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και θα ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα στις διεθνείς αγορές.

Γεωργικά μηχανήματα και ελκυστήρες, εργαλεία κατεργασίας εδάφους, εφόδια, πολλαπλασιαστικό υλικό, φυτώρια, κηπευτικά μηχανήματα, δασικός εξοπλισμός, μηχανήματα για την κτηνοτροφία-πτηνοτροφία, ζωοτροφές, υπηρεσίες, οργανισμοί, ειδικός Τύπος (μεταξύ αυτών και η «ΥΧ») συνθέτουν το περιεχόμενο της AgroThessaly, που για μία ακόμη φορά θα αποτελέσει σημείο συνάντησης του αγροτικού κόσμου.

«Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για τη συμμετοχή στην έκθεση, αλλά και για τη διεθνοποίηση, καθώς 750 εκθέτες και εταιρείες 35 και πλέον χωρών και 250 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες αναμένεται να δώσουν το “παρών” στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, η οποία εκτείνεται σε 25.000 τ.μ.» υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και το σύνολο της πόλης. «Η Λάρισα μάς υποδέχτηκε θερμά και αγκάλιασε τη συμφωνία» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι πλέον υπάρχει ένα «σύμφωνο συμβίωσης» με τη θεσσαλική πόλη.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην άριστη και αποτελεσματική συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και σημείωσε πως έχει ήδη δικαιωθεί η απόφαση της δημοτικής αρχής να επιδιώξει μια στρατηγική συνεργασία με τον σημαντικότερο φορέα διοργάνωσης εκθεσιακών γεγονότων, με τη μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία.

Ανέφερε, δε, πως τα απολογιστικά στοιχεία των δύο πρώτων διοργανώσεων είναι ενδεικτικά: Η έκθεση του 2015, με την παλιά της μορφή, είχε 80 συμμετέχοντες και 8.000 επισκέπτες. Το 2017, οπότε και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η Agrothessaly, οι συνολικές συμμετοχές εκτοξεύτηκαν σε 498 και οι επισκέπτες έφτασαν τους 40.000, ενώ το 2019 οι συνολικές συμμετοχές αυξήθηκαν στις 780, με τον εκθεσιακό χώρο να αυξάνεται κατά 5.000 τ.μ.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 10 Μαρτίου: 10.00 – 19.00
  • Σάββατο 11 Μαρτίου: 10.00 – 20.00
  • Κυριακή 12 Μαρτίου: 10.00 – 19.00

Να σημειωθεί ότι έξω από τον εκθεσιακό χώρο, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων, υπήρξε διαμαρτυρία αγροτών από την Αγιά και τον Τύρναβο, για τις χαμηλές ενισχύσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση ως κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε κάστανα και μήλα.