Το Α’ εξάμηνο του 2019 δημοπρατείται η σύνδεση της Δράμας με τον άξονα της Εγνατίας

Υποσχέθηκε η ΥΜΑΘ Κατερίνα Νοτοπούλου

Το Α’ εξάμηνο του 2019 δημοπρατείται η σύνδεση της Δράμας με τον άξονα της Εγνατίας
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Συνάντηση εργασίας, με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη, τον δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, τη δήμαρχο Παρανεστίου Αλεξάνδρα-Μαρίνα Σωτηριάδου, το δήμαρχο Προσοτσάνης Άγγελο Λύσσελη  και τον  προϊστάμενο του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Αγγελόπουλο είχε στις 29 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο της Δράμας η υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της περιοχής και οι ενδεχόμενες λύσεις που μπορεί να προωθηθούν. Η υφυπουργός αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση  με την αύξηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και στις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στους ΟΤΑ, και στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Αναφέρθηκε επίσης, στα επενδυτικά προγράμματα «ΦιλόΔημος» & «ΦιλόΔημος ΙΙ» που στόχο έχουν τη χρηματοδοτική ενίσχυση έργων, προμηθειών, υπηρεσιών, μελετών και δράσεων που βελτιώνουν άμεσα την καθημερινή ζωή των δημοτών και αναβαθμίζουν τις λειτουργικές δυνατότητες των δήμων.

Σχετικά με τη σύνδεση της Δράμας με τον άξονα της Εγνατίας Οδού, ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολεί την περιοχή, η υφυπουργός  διαβεβαίωσε τους δημάρχους ότι το έργο εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος, οι μελέτες ολοκληρώνονται και παράλληλα εξασφαλίζονται οι πόροι για τη χρηματοδότηση του έργου. Το πρώτο τμήμα του θα δημοπρατηθεί το Α’ εξάμηνο του 2019.

Φυσικό αέριο

Επίσης, η κ. Νοτοπούλου, αναφέρθηκε στο ζήτημα της τροφοδότησης της Βόρειας Ελλάδας με φυσικό αέριο. Όπως ανακοίνωσε, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ξεκινά η κατασκευή 111 χιλιομέτρων δικτύου φυσικού αερίου, με σταδιακή παροχή συνδέσεων, που θα ολοκληρωθεί το 2021.

Σε ό,τι αφορά στο κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας, η υφυπουργός ενημέρωσε τους δημάρχους πως η κυβέρνηση προχωρά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επομένως οι φυλακές θα λειτουργήσουν, με το εντευκτήριο και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

-Διαφήμιση-