ΤΟΕΒ Ιρίων: Αδιάλλακτη η ΔΕΗ για ρυθμίσεις

Συνάντηση ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με Φάμελλο, «στα κάγκελα» οι αγρότες στα γκισέ της ΔΕΗ
Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί που ανήκουν στον ΤΟΕΒ Ιρίων, καθώς η προσπάθεια να βρεθεί λύση με τη ΔΕΗ για τα χρέη δεν φαίνεται να καρποφορεί, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την παραγωγή του κάμπου με μία πιθανή διακοπή του ρεύματος.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιρίων, Παναγιώτης Κατσίγιαννης, δήλωσε ότι «δυστυχώς, η ΔΕΗ δεν δείχνει διάθεση να βρεθεί λύση, αν και έχουμε ήδη καταβάλει το 30% του χρέους και έχουμε καταθέσει μελέτη για τη σταδιακή εξόφληση του χρέους, στην οποία προβλέπεται να καταβάλουμε άλλο ένα 10% της συνολικής οφειλής –δηλαδή να έχουμε καταβάλει το 40% της συνολικής οφειλής– και το υπόλοιπο να ρυθμιστεί σε 50 δόσεις. Παράλληλα, έχουμε κανονίσει να εξοφλούμε τους τρέχοντες λογαριασμούς μας κανονικά».

Η άρνηση της ΔΕΗ να δεχθεί τη ρύθμιση των 50 δόσεων, που ήδη έχει εφαρμόσει στους ΤΟΕΒ Μάτι, Τυρνάβου και Φαρσάλων, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, αφού οι τόκοι έχουν αρχίσει να πνίγουν τους ΤΟΕΒ και, όπως μας δήλωσε ο κ. Κατσίγιαννης: «Οι ΤΟΕΒ Ιρίων, Ασίνης και Δρεπάνου πρέπει να ανασάνουν σύντομα, αφού ήδη έχουν δώσει απτά δείγματα γραφής μέχρι τώρα και όσοι θέλουν πραγματικά λύση πρέπει να δουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με ρεαλισμό». Σχετική παρέμβαση με τη μορφή των ερωτήσεων στη Βουλή έχει γίνει από τον τέως υπουργό Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη.