Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2016

Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2016
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Για 10η συνεχή χρονιά o Δήμος Παρανεστίου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με την υποστήριξη του  Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου και του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Παρανεστίου προκηρύσσουν τους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2016 Virgin Forest Trail (V.F.T) 2016. Οι αγώνες θα διαρκέσουν από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου.

Ο σκοπός των αγώνων είναι η ευαισθητοποίηση, αθλητών, συνοδών, θεατών, και εθελοντών, στην προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχοντας βιωματικά όλες τις εποχές του έτους, ώστε να ζήσουν   την αξία του σπάνιου και μοναδικού οικοσυστήματος της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας  ενεργό δράση για την προστασία του.  Η «ανακάλυψη» των ορίων των αθλητών, η καλλιέργεια του ψυχικού σθένους και η ενίσχυση της θέλησής τους, για την υπέρβαση εμποδίων και την αντιμετώπιση δυσκολιών. Η ενθάρρυνση αθλητών, με μικρή εμπειρία  να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους αγώνες, αλλάζοντας στερεότυπα και νοοτροπίες με την καλλιέργεια  της ανάλογης αθλητικής κουλτούρας. Η παροχή προτύπων σε παιδικές ηλικίες και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους. Η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, της κιναίσθησης και της παροχής ίσων ευκαιριών σε άτομα που παρουσιάζουν ειδικές ικανότητες.

Η παροχή ευκαιριών σ’ όλους τους εμπλεκόμενους να γνωρίσουν την «Παρανέστια Γη», του ιδιαίτερου φυσικού κάλους, της φιλοξενίας  και της ξεχωριστής παράδοσης όλες τις εποχές του έτους. Τέλος, οι αγώνες στοχεύουν στην τουριστική προβολή της περιοχής και του νομού Δράμας.

Αγωνίσματα

1. Υπερμαραθώνιος Αγώνας Παρθένου Δάσους Παρανεστίου ή Virgin Forest Ultra Trail (V.F.U.T) 162 χιλιομέτρων: αγώνισμα διάσχισης ορεινών μονοπατιών 162 περίπου χιλιομέτρων, με θετική υψομετρική διαφορά 6.964 μέτρων. Απευθύνεται σε αθλητές με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους αγώνες, με άριστη υγεία, πολύ καλή φυσική κατάσταση και ψυχικό σθένος. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 4 (6 new) πόντους στον πίνακα αξιολόγησης ΙΤRΑ (InternationalTrailRaceAssosiation). Ημερομηνία τέλεσης 14-16 Οκτωβρίου 2016

2. Υπερμαραθώνιος Αγώνας NaturaTrailRace (N.T.R) 110 χιλιομέτρων: αγώνισμα διάσχισης μέρους της ορεινής διαδρομής του αγώνα των 160 χιλιομέτρων, μήκους 110 χιλιομέτρων και 4.675 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς, που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 3 (5 new) πόντους στον πίνακα αξιολόγησης ITRA. .Ημερομηνία τέλεσης 15-16 Οκτωβρίου 2016.

3. Μαραθώνιος Αγώνας Παρανέστιο Μονοπάτι (Paranesti Path) 46 χιλιομέτρων: Αποτελεί τμήμα της διαδρομής των Υπερμαραθωνίων, μήκους 46 χιλιομέτρων και 1.930 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 1 (2 new) πόντο στον πίνακα αξιολόγησης ΙΤRΑ. Ημερομηνία τέλεσης 15 Μαΐου 2016.

4. Λαϊκός Αγώνας Νέστος (Nestos Trail): αγώνισμα διάσχισης μέρους του  πανέμορφου παραποτάμιου μονοπατιού του Νέστου, μήκους 10 χιλιομέτρων χωρίς αξιόλογη υψομετρική διαφορά και απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους και αρχάριους δρομείς.  Ημερομηνία τέλεσης 15 Μαΐου 2016 και 16 Οκτωβρίου 2016.

5.  Άλκιμοι Παίδες (A.P): αγώνισμα δρόμου περίπου 2.000 μέτρων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 14-17 χρονών και 1000 μέτρων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-13 χρόνων. Ημερομηνία τέλεσης  16 Οκτωβρίου 2016.

6. Αγώνες για Άτομα με Ειδικές Ικανότητες (SpecialVFT): αγώνες δρόμουέως 800 μέτρα που απευθύνονται σε άτομα με ειδικές ικανότητες. Ημερομηνία τέλεσης  15 Μαΐου 2016 και 16 Οκτωβρίου 2016.

-Διαφήμιση-