Αγρότες Ηλείας: Διαμαρτυρία για τις αποζημιώσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει τη φετινή καλλιεργητική περίοδο με τις συνεχείς αλλαγές των καιρικών συνθηκών, αλλά και για τις αποζημιώσεις στις πυρόπληκτες περιοχές που δεν έχουν αποδοθεί ακόμα στους δικαιούχους, πραγματοποίησε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας αντιπροσωπεία της ΟΑΣΗ που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τον ίδιο τον κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θοδωρή Βασιλόπουλο.

Από πλευράς αγροτών, ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος εξήγησε αναλυτικά στους δυο άντρες την κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες φέτος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις καλλιέργειές τους λόγω καιρικών συνθηκών, το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη ακόμα με το θέμα των αποζημιώσεων για αρκετούς πληγέντες τη στιγμή που υπάρχουν άλλοι που έχουν λάβει χρήματα αλλά δεν ανταποκρίνονται στο ποσοστό της ζημιάς και τέλος υπογράμμισε πως πρέπει να αλλάξει επιτέλους ο αναχρονιστικός κανόνας του ΕΛΓΑ προκειμένου να γίνει ο οργανισμός υποστηρικτικός και πάντα πλάι στον αγρότη και πως σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους οι αγώνες θα συνεχιστούν δυναμικότερα το επόμενο διάστημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας άκουσε προσεκτικά τα λεγόμενα του εκπροσώπου της ΟΑΣΗ και τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Βασιλόπουλος μεταφέρουν κάθε φορά την ενημέρωση που έχουν από την κεντρική εξουσία, μιας και δεν είναι υπόθεση της αρμοδιότητάς τους.

Πρόσθεσε δε πως σε ότι αφορά την καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηλείας όλα έγιναν γρήγορα και τα απαραίτητα έγγραφα απεστάλησαν, με το μόνο που απομένει να είναι η πληρωμή για την οποία καθημερινά ασκούν πιέσεις. Κλείνοντας, υποστήριξε πως ρόλος τους δεν είναι να ικανοποιούν τα αιτήματα της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά να εξυπηρετούν το νομό τους.

Πηγή: ERTNews.gr