AgroT.gr :Το καλύτερο για την καλλιέργειά σας

ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ

Hταν Φεβρουάριος του 2022, όταν τρεις μηχανικοί συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσουν. Σκοπός της συζήτησής τους ήταν η δημιουργία μιας ιστοσελίδας που θα άλλαζε το εμπόριο γεωργικών εφοδίων της χώρας και το τοπίο στον αγροτικό κόσμο. Το όνομα αυτής, AgroT.gr.

Η ιδέα προήλθε από έναν εκ των μηχανικών που κάνει το μεταπτυχιακό του στο Βέλγιο και δουλεύει εξ αποστάσεως στο AgroT.gr. Αμέσως, ήρθε σε επικοινωνία με τους άλλους δύο μηχανικούς λογισμικού (web developers), οι οποίοι δεν άργησαν να καταλάβουν την αξία της ιδέας αυτής. Έτσι και έγινε λοιπόν, και από τότε (πριν από πέντε μήνες, δηλαδή) μέχρι και σήμερα, δουλεύουν κάθε μέρα πάνω στο project ανελλιπώς.

Ας δούμε, όμως, για τι project ακριβώς μιλάμε. Το AgroT.gr είναι μια καινούργια ιστοσελίδα μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών γεωργικών εφοδίων σε όλη την Ελλάδα! Μπορείτε στην ιστοσελίδα να εντοπίσετε το φυτοφάρμακο που σας ενδιαφέρει, να καταλήξετε στο φθηνότερο και να κάνετε παραγγελίες τηλεφωνικά ή μέσω του e-shop του καταστήματος. Μπορείτε, επίσης, να συγκρίνετε τις διάφορες τιμές της αγοράς με αυτές του τοπικού σας προμηθευτή.

Πρόκειται, δηλαδή, για ένα σύγχρονο εργαλείο, που έχουν στα χέρια τους οι προμηθευτές-γεωπόνοι για να οργανώσουν και την ηλεκτρονική μορφή του εμπορίου τους, απευθυνόμενοι και σε κοινό που δεν είχαν μέχρι σήμερα, αλλά φυσικά και οι αγρότες, ώστε να ρίξουν τον προϋπολογισμό των εξόδων τους για τη χρονιά και να επιλέξουν από μεγαλύτερο αριθμό προμηθευτών.

Όσον αφορά τη χρήση της, η πλατφόρμα λειτουργεί με χρήστες και προφίλ. Μπαίνει, δηλαδή, ο χρήστης στην ιστοσελίδα και δημιουργεί δωρεάν προφίλ. Από εκεί και έπειτα, υπάρχει η δυνατότητα να μπει στα e-shops των καταστημάτων που υπάρχουν στο AgroT.gr και να κάνει παραγγελίες ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

Για τους προμηθευτές που θέλουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με την ομάδα του AgroT.gr (τα τηλέφωνα και τα e-mails υπάρχουν στην ιστοσελίδα) και αυτοί είναι υπεύθυνοι να τους δώσουν username και κωδικό, ώστε να μπορούν να ανεβάζουν τις δικές τους τιμές στη μεγάλη βάση δεδομένων (2.500 προϊόντα) με αγροτικά εφόδια-φυτοπροστατευτικά σκευάσματα που παρέχει το AgroT.gr.

Πρόκειται για μια πολύ απλοποιημένη και γρήγορη διαδικασία που γίνεται τη στιγμή της επικοινωνίας με την ομάδα.

Το μέλλον δείχνει αισιόδοξο, λοιπόν, για την ομάδα πίσω από το AgroT.gr, με την ιστοσελίδα να παίρνει πολύ καλές κριτικές τόσο από γεωπόνους-προμηθευτές, όσο και από τους αγρότες-χρήστες. «Είναι πολύ εύκολη στη χρήση», μας λένε πολλοί από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Και φυσικά αυτό, διότι οι web developers της ομάδας γνωρίζουν πώς να κάνουν εφαρμογές φιλικές προς τον χρήστη και να κάνουν τη χρήση της ιστοσελίδας μια ευχάριστη εμπειρία, η οποία συνεχώς βελτιώνεται.

Πρόκειται για ένα πολύ ελκυστικό project, με πολλές προοπτικές εξέλιξης. «Θέλουμε να βοηθήσουμε πρωτίστως τον παραγωγό ή τον αγρότη να βρίσκει τα οικονομικότερα γεωργικά εφόδια για την καλλιέργειά του πανελλαδικά και παράλληλα να επιβραβεύονται οι προμηθευτές με τις οικονομικότερες τιμές, δηλαδή να φέρνουμε τα καταστήματα γεωργικών εφοδίων και τους καταναλωτές πιο κοντά!», όπως λένε και οι ίδιοι οι δημιουργοί της ιστοσελίδας. Έτσι, κερδίζουν και οι δύο. Είναι κάτι που θα αλλάξει τον τρόπο που γίνεται το εμπόριο γεωργικών εφοδίων στις μέρες μας και θα βελτιστοποιήσει οικονομικά την κατάσταση των αγροτών.

Γνωρίστε την ομάδα

O Παύλος Δημάδης (24 ετών) είναι απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες και αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο KU Leuven του Βελγίου, στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, με κύριο επιστημονικό ενδιαφέρον την υπολογιστική αστροφυσική. Από τον Φεβρουάριο του 2022 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην ιστοσελίδα AgroT.gr, της οποίας είναι συνιδρυτής.

Ο Θανάσης Σταντζούρης (27 ετών) είναι απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Είναι από τη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως Full Stack Web Developer. Το ενδιαφέρον του για την τεχνολογία και συγκεκριμένα για την ανάπτυξη λογισμικού ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Από τον Φεβρουάριο του 2022, αναπτύσσει την πλατφόρμα του AgroT.gr.