Αγροτική Καινοτομία Ηλείας: Στην υπηρεσία γεωργών και κτηνοτρόφων

Εξατομικευμένες συμβουλές, αξιόπιστες λύσεις, σίγουρα αποτελέσματα

Η Αγροτική Καινοτομία Ηλείας ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, στον Πύργο Ηλείας, από τον Άλκη Κωνσταντόπουλο και τον Κώστα Μιχαλόπουλο. Είναι, επίσης, γνωστή ως ΚΕΑ Πύργου (Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών).

Κύρια δραστηριότητά της είναι η παροχή υπηρεσιών στους αγρότες της Ηλείας, τόσο στο πεδίο των Κοινοτικών Επιδοτήσεων ΟΣΔΕ, όσο και σε Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από την αρχή πιστοποιηθήκαμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ως Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων ΟΣΔΕ, με την ονομασία ΚΥΔ Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – Κ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ και εξυπηρετούμε περίπου 8.000 παραγωγούς κάθε έτος. Το πλήθος των αγροτών που μας εμπιστεύονται, και που είναι αυξανόμενο κάθε χρόνο, μας κατατάσσει στην κορυφή των πιστοποιημένων Φορέων ΟΣΔΕ της Ηλείας, καθώς υποβάλλουμε το 1/3 των Αιτήσεων ΟΣΔΕ του νομού.

Οι πελάτες μας στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι επαγγελματίες αγρότες και δραστηριοποιούνται στον εύφορο κάμπο της Νότιας Ηλείας, με αρόσιμες καλλιέργειες, αλλά και στα ορεινά, όπου επικρατεί η καλλιέργεια της ελιάς. Φυσικά, υπάρχουν και πολλοί κτηνοτρόφοι, κυρίως με αιγοπρόβατα, που εκτρέφουν χιλιάδες ζώα και παράγουν τόνους κρέατος και γάλακτος.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι παραγωγοί με τον καλύτερο τρόπο, λειτουργούν καθημερινά, όλο τον χρόνο, τα γραφεία μας στον Πύργο, στην Κρέστενα και στη Ζαχάρω και σε περιόδους αιχμής στου Καράτουλα, στου Λάλα, στο Τραγανό και σε άλλες περιοχές με κινητά συνεργεία εργασίας.

Εκτός από το ΟΣΔΕ, η εταιρεία μας ασχολείται με Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης όπως Νέοι Αγρότες, Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία, Σχέδια Βελτίωσης κ.λπ., με το ποσοστό έγκρισης – ένταξης των αιτήσεων να αγγίζει το 100%, γιατί οι φάκελοι συντάσσονται με ρεαλισμό και σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες και ανάγκες των αγροτών.

Μια επίσης σημαντική δραστηριότητα είναι και η σύνταξη και υποβολή Δηλώσεων Κτηματολογίου, αλλά και η υποβολή Αιτήσεων Ενίσχυσης λόγω COVID-19, που παρά την εποχικότητά τους, ήταν και είναι μια πολύτιμη υπηρεσία για χιλιάδες πελάτες μας.

Η διεκπεραίωση διαδικασιών για την εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών, η παροχή συμβουλών, στοιχείων και εγγράφων και η υποστήριξη των αγροτών στις συναλλαγές τους με δημόσιες υπηρεσίες και φορείς, αλλά και με τα τραπεζικά ιδρύματα, μας κάνει τελικά συνεργάτες.

Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί στο Πρόγραμμα των Γεωργικών Συμβούλων για τον Νομό Ηλείας. Προσδοκία μας είναι, μέσα από την παροχή εξατομικευμένων συμβουλών, προσαρμοσμένων στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγρότη ή κτηνοτρόφου, να συμβάλουμε στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Αποτέλεσμα της εικοσαετούς εμπειρίας των στελεχών και των συνεργατών, καθώς και της διάθεσης όλων να εξυπηρετήσουν τους παραγωγούς με τον καλύτερο τρόπο είναι η έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των επιδοτήσεων σε όλους τους αγρότες και τα άριστα αποτελέσματα είναι η επιβράβευση μιας δύσκολης και συντονισμένης προσπάθειας από όλους.

Προτεραιότητα είναι η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών, όπως και η προσθήκη νέων που θα καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των αγροτών στο ιδιαίτερα σύνθετο και ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον, σήμερα και στο μέλλον.

Στοιχεία επικοινωνίας

Ζαΐμη 6-8, Πύργος 271 00, Τηλ.: 2621-440970 | 26210-22828, Φαξ: 26210-22844

Μέτρο 2: «Συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης και υπηρεσίες αντικατάστασης στην εκμετάλλευση»

Υπο-Μέτρο 2.1: «Χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών στον γεωργικό τομέα – Στήριξη για αποκόμιση οφέλους από τη χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών»