Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Χαλκιδικής προσκαλούν σε συνάντηση όλους τους εμπόρους και μεταποιητές της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής

Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Χαλκιδικής προσκαλούν σε συνάντηση όλους τους εμπόρους και μεταποιητές που ασχολούνται με την πράσινη ελιά Χαλκιδικής. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών καθώς και μια εποικοδομητική συζήτηση όπου θα αναπτυχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δύο πλευρές.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Αγαπητοί κύριοι

Με την  επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε μια συζήτηση που θα ανοίξει  ένα ΝΕΟ κύκλο συνεργασίας. Η ελιά, το κύριο προϊόν στο οποίο δραστηριοποιούμαστε και οι δύο πλευρές, μπορεί να αποτελέσει τον κρίκο μια άριστης σχέσης μεταξύ μας που θα ικανοποιεί αμφότερα τα μέλη της αλυσίδας.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε αγωνιζόμενοι κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούμε να παράγουμε ένα προϊόν που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αγοράς και δεν θα έχει πρόβλημα να διατεθεί από πλευράς σας.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια οι αγρότες βάλλονται  από παράγοντες όπως: αύξηση των αγροτικών εφοδίων, εφορία, τιμές διάθεσης των αγροτικών προϊόντων κ.α., στοιχεία που κάνουν την συνέχιση της καλλιέργειας της ελιάς σε πολλές περιπτώσεις ασύμφορη.

Ακούγοντας φωνές αγωνίας των μελών μας για το «τι μέλει γενέσθαι». Παίρνουμε την πρωτοβουλία τώρα που είναι ακόμα νωρίς για τη φετινή χρονιά και σας καλούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι σε μια εποικοδομητική συζήτηση όπου θα αναπτυχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δύο πλευρές. Πιστεύουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και οι λύσεις έρχονται μέσα από το διάλογο.

Σας θέλουμε συνεργάτες με σχέση εμπιστοσύνης που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ μας, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος που ζημίωσαν όλους μας.

Τα συμβούλια και τα μέλη των παρακάτω Αγροτικών Συνεταιρισμών, που αναφέρονται στο υπόμνημα, σας προσκαλούν  την 21/08/2017 το βραδάκι σε αίθουσα ξενοδοχειακού συγκροτήματος περιοχής Μουδανιών,θα υπάρξει έγκαιρα ενημέρωση για τον τόπο και την ώρα.