Αισιοδοξία για το ρόδι στην Ερμιόνη

Θετικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για την παραγωγή ροδιού στην Ερμιόνη, μετά τη μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν πέρυσι οι παραγωγοί, όταν ο κυκλώνας που έπληξε την περιοχή κατέστρεψε το 50% της παραγωγής σε μία από τις καλύτερες χρονιές όσον αφορά την ποιότητα.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης, Κώστας Κατσουράνης, φέτος αν και αναμένεται μία μικρή μείωση της παραγωγής σε σχέση με τις καλές χρονιές εξαιτίας της μειωμένης καρπόδεσης, εκτιμάται ότι «η τιμή θα μείνει τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα».

Η αυξητική τάση της καλλιέργειας είναι δεδομένη τα τελευταία χρόνια και μαζί με αυτήν έρχεται με δειλά βήματα η τυποποίηση που δίνει άλλη διάσταση στην εμπορία του προϊόντος και στις εξαγωγικές προοπτικές του. «Υπάρχουν ήδη δύο μονάδες τυποποίησης, εκ των οποίων η μία επενδύει σε βιολογική παραγωγή» τονίζει στην «ΥΧ» ο κ. Κατσουράνης.

Όπως ο ίδιος προσθέτει, «τώρα πρέπει να κινητοποιηθεί ο συνεταιρισμός. Αφού βάλαμε μία τάξη στα πράγματα, ήρθε η ώρα μετά από πολλά χρόνια για να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός συσκευαστηρίου, ώστε να στηρίξουμε το προϊόν».

Τον Σεπτέμβρη ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ερμιόνης έχει τις εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης και ο Κώστας Κατσουράνης δηλώνει με σιγουριά ότι «οι νέοι αγρότες, που θα αναλάβουν τα ηνία, θα κάνουν το παραπάνω βήμα για την τυποποίηση του ροδιού, ώστε να αυξήσουμε την αξία του προϊόντος που παράγουμε».